Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » 13 éves lány vagyok és nagyon...

13 éves lány vagyok és nagyon rosszul látok. Van szemüvegem de csak végszükséglet esetén veszem fel, mert nagyon nem áll jól és cikiznek is miatta. Kontaktlencsét gondoltam, hány éves kortól lehet és hogyan?

Figyelt kérdés
2012. júl. 9. 21:10
 1/6 anonim ***** válasza:
16tól ajánlott csak
2012. júl. 9. 21:13
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
ha megoldható csináltassatok másik szemüveget ami tetszik és amiben jól érzed magad!
2012. júl. 9. 21:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Jézus, szemüveg miatt még mindig divat a cikizés az iskolában?

Ennyi márka meg típus kínálat ellenére is.

2012. júl. 9. 21:18
 4/6 anonim ***** válasza:
13 évesen is lehet kontaktlencséd ha látják hogy elég érett vagy hozzá, esetleg ha sportolsz is akkor főként nem lehet ellene kifogás. Optikába kell elmenni vizsgálatra.
2012. júl. 9. 21:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha nagyon nem tetszik és van rá mód, csináltass olyat ami tetszik, jól áll. Lencsét még nem ajánlott, különben sem lehet azt sem sokáig hordani úgy tudom, csak pár óra.

Dettó úgy vagyok különben, csak akkor veszem fel, ha már tényleg folyik előttem minden össze. De én azért, mert nekem nem tetszik mert ferde... Na meg van, hogy látok rendesen. Igaz nekem csak -0,75-ös van. Amit nem akartak felírni, mert hogy végig olvastam a táblát. Igaz, végig olvastam... De akkor éppen tökre elememben voltam, nem volt lefáradva a szemem reggelről még... De suliban rendszeresen nem láttam azt a nyomorék táblát. volt, hogy inkább barátnőmről másoltam, aki szintén szemüveges volt és legalább ő látta szépen a táblát.

2012. júl. 9. 21:49
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 14 éves koromtól volt. Optikushoz kell fordulnod! Hordhatod majd utcán, suliban stb. de otthon, ahol nem "ciki" érdemes szemüvegben lenni.

2012. júl. 9. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!