Szemész vagy optikus?
Eddig még sohasem hordtam szemüveget, ezért nem tudom, hogy hova kéne mennem. Vidéki vagyok, Pesten járok egyetemre, de csak a szülővárosom van bejelentve lakhelyként. Ott csak hétköznap van rendelés, így ott nem tudok elmenni. Tudom, hogy az optikusnál is csinálnak szemvizsgálatot, de valakitől azt hallottam, hogy az nem olyan megbízható. Igaz ez? Mindenképpen szemészhez kéne mennem?
(Egyébként távolra nem látok jól (kb 0,75 dioptria).)

Velem a szemészeten öt percet foglalkozik a doki úgy, hogy közben még két beteg van a rendelőben, és a doki hármunk között zsonglőrködik, miközben az egyik asszisztens a leletet nyomtatja az előttem levőnek, a másik meg az utánam következőre próbálgatja a lencséket.
Ezzel szemben az optometrikus 50 percet foglalkozott velem legutóbb is, még az utcára is kimentünk kipróbálni, hogy a legjobbnak tűnő lencsékkel nem szédülök-e járás közben.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!