Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemész vagy optikus?

Szemész vagy optikus?

Figyelt kérdés

Eddig még sohasem hordtam szemüveget, ezért nem tudom, hogy hova kéne mennem. Vidéki vagyok, Pesten járok egyetemre, de csak a szülővárosom van bejelentve lakhelyként. Ott csak hétköznap van rendelés, így ott nem tudok elmenni. Tudom, hogy az optikusnál is csinálnak szemvizsgálatot, de valakitől azt hallottam, hogy az nem olyan megbízható. Igaz ez? Mindenképpen szemészhez kéne mennem?

(Egyébként távolra nem látok jól (kb 0,75 dioptria).)

2015. márc. 8. 21:27
 1/5 anonim ***** válasza:
40%
Mivel optikában csinálják a szemüveget és minden esetben megvizsgálnak, ha rendelsz, így optika.
2015. márc. 8. 21:34
 2/5 anonim ***** válasza:
40%

Velem a szemészeten öt percet foglalkozik a doki úgy, hogy közben még két beteg van a rendelőben, és a doki hármunk között zsonglőrködik, miközben az egyik asszisztens a leletet nyomtatja az előttem levőnek, a másik meg az utánam következőre próbálgatja a lencséket.

Ezzel szemben az optometrikus 50 percet foglalkozott velem legutóbb is, még az utcára is kimentünk kipróbálni, hogy a legjobbnak tűnő lencsékkel nem szédülök-e járás közben.

2015. márc. 8. 22:15
 3/5 anonim ***** válasza:
62%
Az optikában érdekük, hogy elégedett legyél, ezért úgy foglalkoznak veled, ahogy kell. A körzeti szemész jó eséllyel futószalagon vizsgál, te leszel az ezredik, aki kicsit sem tudja lekötni. Ha nagyon ráérsz, elmehetsz mindkettőhöz a biztonság kedvéért, legalább lesz összehasonlítási alapod. Én az optikust választanám, mert a szemészettel már megjártam.
2015. márc. 8. 22:36
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen szemorvost ajánlom, vannak olyan helyek, ahol szemorvos vizsgál, időpontot kell kérni, keress ilyet.
2015. márc. 9. 07:24
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2015. márc. 9. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!