Általában mennyiber kerül egy szemvizsgálat az optikákban?
Figyelt kérdés
Főleg Veszprémben érdekelne, bár az Ofotért gondolom egységes, csak neten nincs fent. Egy mezei szemvizsgálat érdekelne, hogy mondjuk X forintért megmondják, hogy hány dioptriás (esetleg milyen cilinderrel és tengellyel, ha tórikus kell) kontaktlencsét rendeljek (neten olcsóbb sokkal).#szemüveg #szem #vizsgálat #kontaktlencse #optika #szemvizsgálat #szemorvos #lencse #szemész #optikus
2015. jan. 11. 15:30
1/5 A kérdező kommentje:
Illetve úgy tudom, hogy egy adott személynek szemüvegből mindig erősebb dioptriájú kell, mint kontaktlencséből. Akkor a gép melyiket írja ki, mikor megmérik a fénytőri hibát?
2015. jan. 11. 15:33
2/5 anonim válasza:
Átlag 5000 ft, de ha rendelsz, szinte mindenhol úgy van, hogy akkor nem kérnek pénzt a vizsgálatra.
A gép a szemüveg dioptriáját írja ki, a kontaktlencsénél próba során derül ki, hogy mennyi dioptria kell. Nekem volt azonos dioptriás és eggyel gyengébb is. Mindegyikkel ugyanúgy láttam.
3/5 A kérdező kommentje:
Csak mert már jó ideje kontaktlencsés vagyok, és eddig mindig szemorvos vizsgált, meg nála is vettem akkor már a lencsét, de rájöttem, hogy sokkal olcsóbb lenne, ha mondjuk másfél évente 1x megvizsgálnák a szememet az optikában, és azt a dioptriát rendelem akkor 1,5-2 évig. A lencse egyébként 2-3 ezer forint/dobozzal is olcsóbb lehet neten.
2015. jan. 11. 15:55
4/5 anonim válasza:
De azt csak tudod milyen lencsét hordasz most, az alapján már rendelhetsz a neten ugyanolyat.
Amúgy optikánként eltérnek az árak, van ahol 2000 van ahol 5-7000 is van... érdemes felhívni előtte és rákérdezni.
5/5 A kérdező kommentje:
Azt tudom, de ha romlik, esetleg javul a szemem fél dioptriát, akkor már másmilyet kell vennem. Rövidlátó vagyok a huszas éveim elején, szóval van rá esély, hogy még változik.
2015. jan. 11. 16:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!