Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mitől romlik a szemem, és miért?

Mitől romlik a szemem, és miért?

Figyelt kérdés
Szóval 16 éves vagyok nemrég voltam szemészeten és az egyik szemem 0,75 a másik 0.80 (tán igy volt nem vagyok bene biztos),nem értem pedig a családban egyáltalán senki nem volt szemüveges!Eléőször azt hitem a sok gépezéstől van de már rájötem hogy régeben is roszabul látam 1 kicsikét,de lehetséges hogy a számitógépezéstől van!amugy rövid látó vagyok simán látok mindent nem is zavar semmi csak nem tetszik az pld hogy a leghátsó padban ülök és nem látok mindent amit a táblára irnak meg az is hogy a velem szembe őle lássa ami a mögötem lévő plakátra van irva én meg nem,meg ugye bár nem szeretnék szemüveges lenni BOCS A HELYESIRÁSÉRT!

#szem #probléma #roszul látás
2015. febr. 14. 22:52
 1/4 anonim ***** válasza:

Általános iskolás koromban nekem a tartós stressztől romlott. Erről beszélnek itt is a videón:

https://www.youtube.com/watch?v=sfRYspd5vAI

2015. febr. 14. 23:07
 2/4 anonim ***** válasza:
A számítógépezés biztos, hogy nem tesz jót a szemednek, kamaszkorban pedig általában romlani szokott a látás, ha eleve fennáll látáshiba. A jó hír, hogy ez nem egy súlyos rövidlátás. Szemüveget érdemes csináltatni mindenképp, kitűnő kontaktlencséket is lehet kapni, azt kérdezd meg a szemésztől, hogy lehetne-e csak az órákon, olvasáshoz, tanuláshoz hordani (sztem igen, de nem szemész vagyok.)
2015. febr. 14. 23:12
 3/4 anonim ***** válasza:
szia, szerintem ez még nagyon kevés dioptria, nem biztos, hogy hordani kell mindig a szemüveget. a helyedben csak akkor venném föl, mikor látnom kell valamit a táblán, stb.
2015. febr. 14. 23:19
 4/4 anonim ***** válasza:
A hátsó padból mindenképpen előbbre kellene ülnöd. Mondd meg a tanárodnak/osztályfőnöködnek az okát. Mert ha erőlködnöd kell a rossz látás miatt, az ronthat a szemeden.
2015. febr. 14. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!