Folyamatosan romlik a szemem, egyre inkább kezdek aggódni, hogyan lehetne visszafordítani a romlást?
8 éves koromban kaptam meg az első szemüvegemet, most vagyok 22, azóta folyamatosan romlik, ma a bal szememre -5,25-ös a jobbra -5-ös dioptriájú kontaktlencsét írtak fel ma. (A bal romlott egy negyedet, a jobb még épp határeset). Sokáig beállt -4,5-re mindkét szemem, de most újra romlásnak indult. Olyan 18 éves koromig szemüveges voltam, azóta kontaktlencsét hordok, mert már ilyen mértékű szemromlásnál zavar engem a szemüveg, hogy nem teljesen periférikus a látásom, és a keret mellől kinézve minden tiszta homály...
Ma a szemészeten ez az újabb romlás szíven ütött, főleg, hogy minden évben negyedet v felet is romlik a szemem. Azt mondják, hogy ez genetika, és alapja van is, hisz apának, és anyának is kb -6-osak lehetnek a szemei...de nem szeretnék ideáig eljutni, szemműtéttől meg amúgy is félek+drága, így remélem tudtok javasolni pár dolgot, ami megállítja ezt a romlást, vagy akár el is indítja lefelé. Elvileg 20 éves korig romlik a szem kb, utána beáll...nálam ez nem jött be...szokták mondani, hogy öregkorban is ugyanez a helyzet, azaz nem romlana tovább, de még addig legalább újabb 20 év eltelik, és félek, hogy akár meg is duplázódhat ez a dioptria, hacsaknem megállok a szüleim szintjén, és -6 lesz a vége...
Úgyhogy várom a jó megoldásokat, habár gondolom csoda nincs. Szemtorna mennyit segít? Arról is hallottam már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!