Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ha csak az egyik szemem...

Ha csak az egyik szemem rossz, kell szemüveg?

Figyelt kérdés
A jobb szemem jó, a bal szememmel kicsit homályosan látok távolra. 2 szemmel pedig szintén jó a látásom. Kellene szemüveg, vagy nem?

2014. júl. 14. 23:33
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha jó a látásod - magyarán nem akadályoz az életedben, a mozi hátró sorából is látod a filmet, az egyetemi előadó hátsó sorából is látod a diákat, akkor nem kell. Könnyen lehet, hogy nem is veszed észre a különbséget - én sem tudtam, hogy mennyire rossz a látásom addig, amíg el nem kezdtem szemüveget viselni és rácsodálkoztam arra, hogy milyen élesen lehet látni az utca végét. :)Próbáld ki szemészeten, hogy milyen lenne szemüvegben.
2014. júl. 14. 23:48
 2/3 anonim ***** válasza:
A szemüveg kell és előtte szükséges egy kivizsgálás, hogy mi van a bal szemeddel. Ha nem korrigálod a bal szemed, tompalátás alakul ki.
2014. júl. 15. 05:37
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem szemüveg kell, hanem kontaktlencse a rossz szemedre, márha nem tompalátó. Ugyanis, ha nagy a különbség a két szem között, akkor a szemüveggel alkotott képeket nem tudja összeolvasztani az agy.
2014. júl. 15. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!