Ha tudom milyen rossz a szemem akkor vehetek szemüveget papír nélkül is?
Figyelt kérdés
Ha veszek keretet bárhol - már a közértben is lehet kapni :) - akkor a szemész beteszi az adott dioptriát orvosi papír nélkül is?2014. márc. 17. 07:49
1/5 anonim válasza:
Ennyire se bonyolítsd, a tescoban keretstől kapsz. Csak az a baj, hogy nem biztos, hogy jó, nemcsak a dioptria számít, hanem sok más érték, amit az optikus meg tud mérni. Menj el, szánj magadra időt!
2/5 anonim válasza:
Nem lenne jó. Nem csak a dioptria számít. Amúgy meg, ha van recepted a szemüvegre, akkor olcsóbb a lencse
3/5 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam, szóval az optikus beteszi-e ha tudom hogy mondjuk -2.0 a bal is meg a jobb is.
Van egy szemészeti papírom de 3 éves.
Először akkor mentem el, sajnos későn, és miután az első szemüvegem megkaptam azt gondoltam rá fél évre romlott a szemem, elmentem és ugyanolyan rossz volt.
Azóta nem megyek szemészetre, mert megint kiröhög az orvos, hogy minek mentem.
Én ezen a papíron más értéket nem láttam csak azt hogy -2.0 -2.0
Ez akkor nem elég, hogy bemenjek és csiszoljon egy lencsét a kiválasztott kerethez?
Mindenképp kell orvosi papír? Ezt regisztrálják pl. OEP?
2014. márc. 17. 08:36
4/5 anonim válasza:
Optikában simán megvizsgálnak ingyen, ha úgy mész be, hogy szemüveget szeretnél venni. Így tuti hogy jó lesz minden.
5/5 A kérdező kommentje:
oké. köszi
2014. márc. 17. 17:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!