Elhatároztam, hogy megjavítom a szemem, a takarás működhet 18 éves korban is?
A jobb szemem gyenge, így kiskorom óta szemüveges vagyok. Ha leveszem általában a jobb szemem bemegy az orromhoz, illetve ha nem használok szemüveget, előbb-utóbb elgyengül. Mintha a bal szemem kicsit nagyobb is lenne.
Szemtorna és takarás segíthet?
" De hülye kérdés első... mindenki (akinek rossz a szeme) tompán lát csak van akinek közelre tompa a látása, van akinek meg távolra..."
Hülye kérdés? A Te hozzászólásodra inkább illene ez a jelző.
A tompalátás egy betegség, nekem az van. Tudod azok a gyerekek mászkálnak óvodába leragasztott szemmel, akik ebben szenvednek. A szem egészséges, viszont az agy nem használja, szemüveggel nem korrigálható.
A kérdés nem volt számomra egyértelmű.
Az amiről te beszélsz, az a gyengén látás. Vagy közel, vagy távollátó az illető.
Azonban azzal, hogy szemüveges a kérdező, megkaptam a választ. Nem tompalátás, így javítható.
Vannak nagyon jó szemtornák, valamint lehet kapni egy olyan speciális lyukacsos szemüveget, ami segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!