Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Valakinek volt már lézeres...

Valakinek volt már lézeres szemműtéte? Ha igen, nagyon fájt?

Figyelt kérdés

Minden történetet szívesen olvasok, ha nagyon hosszúra sikeredik, annál jobb! :))

Kíváncsi vagyok nagyon, mert én 15 éves vagyok és pár év mulva lehet belemennék ilyenbe, hogy ne kelljen szemüveget viselnem.

:))

2010. jan. 3. 14:01
 1/8 anonim válasza:
46%

Tudom, hogy olyantól vársz választ, akinek volt, de azért leírom, ami hallottam eddig róla :).

Egyik ismerősöm már volt ilyenen, és így nézett ki: Bement a rendelőbe, leült egy székbe, megcsinálták a lézeres szemműtétet, és túlzás nélkül 5 perc múlva ment haza. És olyan élesen látott, hogy elsírta magát az örömtől. Egyáltalán nem érzett semmit.

2010. jan. 3. 14:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia, ugyan nem nekem,de anyunak volt ilyen műtétje,és bent voltam rajta!!:) Szóval elég jól tudom,mi megy ilyenkor. Valóban behívtak egy ilyen "előszoba"-szerűségbe,ahol kapott pár szemcseppet,érzéstelenítők stb. Ott vártunk picit,majd bementünk a "műtőbe", semmi extra,felfeküdt egy ágyra,felé hajtottak egy nagy gépet,lekaparták a szaruhártyát (ezt durva volt nézni,de anyu semmit nem érzett,csak homályos mozgást látott maga fölött),majd a lézert ráhajtották,és komolyan 5 perc volt az egész.Felkelt,és leolvasta a faliórát.Utána az első két-három nap rossz volt neki,szúrt a szeme,otthon kell maradni ilyenkor,elég rossz,de megéri. Maga a műtét cseppet sem fáj,csak az utána való első pár nap kellemetlen,de ennyi.Egyébként eredetileg 18 éves kortól lehet,de inkább 20 éves kor környékétől ajánlott a műtét,és feltétel,hogy 1-esnél nagyobb dioptriájú szemüveget kelljen,és 1 évig legyen egyforma,tehát ne romoljon vagy javuljon,állandó dioptriájú maradjon.Ha bármi kérdésed lenne még,írd ide,válaszolok:)
2010. jan. 3. 14:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok,szóval azt akartam a végén írni,hogy a dioptriád legyen 1-esnél nagyobb,és egy évig állandó maradjon ez az érték.Csak kicsit furcsán fogalmaztam:)
2010. jan. 3. 14:16
 4/8 A kérdező kommentje:
És megvakulni nem is lehet tőle?
2010. jan. 3. 14:43
 5/8 anonim ***** válasza:
nem szabad a műtét alatt mozogni,a lézerfénybe kell nézni.én átestem rajta,1óra 40 perc volt maga a műtét,de nekem nem lehet javítani,csak a továbbromlás megállítása miítt kellett,hogy a jelen állapotot megtartsuk.idén februárba megyek a másikat is műttetni.nekem fájt,közben is,és utánna még 1 hétig.de túl lehet élni.nem veszélyes.a látásjavító műtét hamar kész.ne félj tőle!
2010. jan. 3. 15:08
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem,hiszen csak korrigálják a szemed hibáját,a fénytörési problémát javítja,nem magát ahol 'látsz' lényegében.Romlás sem tapasztalható,nagyon kis százalékban csak,nagyrészt amikor valakinek nagyon sok dioptriás a szeme,nála egy feles romlás várható,de egyébként ha egy dioptriánál lejjebb romlik a műtét után később,azt garanciálisan megműtik mégegyszer,de ez nem szokott előfordulni.Ezek amiket írok,egy bizonyos klinikán vannak így,tehát előfordulhat,hogy máshol máshogy van,második-harmadik voltam.:)
2010. jan. 3. 15:27
 7/8 issti ***** válasza:
100%
Többféle műtét van. A felszíni lézerezés (Pld. PRK) után 2-4 napig nagyon tud fájni, amíg a lekapart hámréteg visszanő. Nekem 2 hónapja volt, és még csepegtetni kell a szembe minden nap egy ideig. 18 év felett lehet csak műteni, de érdemes kivárni amíg legalább 2 évig nem romlik a látásod, mert az aktuális dioptriát "égetik" a szaruhártyába. Maga a műtét 5-10 perc, és tényleg nem fáj, de utána elég durva is tud lenni. De hát valamit valamiért.
2010. jan. 3. 17:19
 8/8 anonim ***** válasza:
2010. jan. 5. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!