A kontaktlencse ki-be rakása megszokható?

Én is féltem előtte, azt hittem, soha nem fogok tudni lencsét hordani.
De tök más, mint ujjal belenyúlni a szemedbe, hisz minek fogdosnád? Amikor az ujjadon van az átlátszó lencse, és azt kell helyre rakni, az tök más, mintha a sima ujjaddal nekiállnál bökdösni a szemgolyódat.
(Szempilla, szösz, gondolom, ment már a szemedbe, azt is ki kell szedni valahogy.)

Én sem tudtam előtte megközelíteni sem a szemem az ujjammal, sőt a bátyám régen ezzel rémisztgetett, hogy ő nyomkodta a szemgolyóját, engem meg a hideg rázott a látványtól is... pedig kb oda sem mertem nézni. :)
Na mindenesetre nekem már -3.50-es volt a szemem és nem voltam hajlandó szemüveget felvenni soha sehol, ezért rávettem magam hogy akkor lencsém legyen. Optikában másfél óra szenvedés után már be tudtam rakni és kivenni, meg is kaptam az első próbalencséket. Hát nem volt túl jó az első pár nap, 1 órával korábban keltem hogy berakjam... kivenni könnyebb volt valamivel, bár nem értem miért. Aztán 1-2 hét alatt megszoktam és már gyorsan ment, azóta is lencsém van, én már semmi bajom azzal sem ha a szememhez kell nyúlni, nem félek tőle, mert tudom hogy nem lesz semmi baj ha hozzáérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!