Szerintetek van olyan kontaktlencse ami a szem színét megváltoztatja és nagyít is egyben?
vannak színes kontaktlencsék, de nem tudom, hogy dioptriásban is lehet-e csináltatni, de valószínűleg lehet.
optikusnál kérdezz rá.
Van dioptriás színes lencse, de ezek nem mindennapos viseletre valók, mivel kevés az oxigén áteresztésük, ami rossz a szemnek. Valamint ha kitágul a pupilla vagy elmozdul a lencse akkor rosszabbul fogsz látni vele mint nélküle...
Én sokféle színes dioptriással próbálkoztam már, egyik sem volt se szép, se kényelmes, se jó. A Ciba természetes, de csak félig fedi a szemszínt, sötétebb szemből nem tud világosabbat csinálni, a totálisan fedő lencsék meg kényelmetlenek, vastag anyagúak, és természetellenes a színük, mintázatuk, egyszerűen rondák.
De persze menj optikába és kérdezd meg milyenből tudnak próbalencsét adni neked... kipróbálod és látni fogod mi a helyzet.
Van. DE ELŐTTE KELL EGY SZEMORVOS-KONTAKTOLOGUS VIZSGÁLATA.
A fedő lencsék megváltoztatják a szemed színét, de az alapszínhez hozzáadódik a lencse színe és ettől valóban sötétebb árnyalatú lesz a látvány, amit a veled szemben álló látni fog a szemedről. Minden nagy gyártónak (CIBA,COOPERVISION, JOHNSON&JOHNSON, BESCON, INTEROJO) van színes lencséje. Tehát a választék óriási. DE! csak a szemorvos tudja megmondani neked,hogy a szemed alkalmas-e a kontaktlencse viselésre. Ne takarékoskodj a szemed világán! Az optikus az szemüveget készít és nem végez szemvizsgálatot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!