Melyik a jobb? A szemüveg, vagy a kontaktlencse?
Majd 1 évig voltam kontaktlencsés, rengeteg előnye van, de igazából a végére már lusta voltam azt a sok macerát elvégezni.
Jó fél éve újra csak szemüveget hordok, de gondolkozok 1 napos lencsén.
Mindkettőnek vannak nagy hátrányai. Az én számomra a szemüveg kényelmesebb, pedig mindkettőt próbáltam, de egy idő után rohadtul beleuntam, hogy kontaktlencse ki, be, hány óra telt el, megmostam-e eléggé, folyadékot elraktam-e, ú már annyira kiszáradt a szemem, mégse tudom kivenni, mert nincs nálam szemüveg... stb.
A szemüvegnek is vannak hátrányai, pl hogy nem az egész látóteremben látok élesen, meg hogy sporthoz és szerelmeskedéshez :) le kell venni, de számomra hosszú távon ez bizonyult kényelmesebbnek.
A kontaktlencseviselés következményeit meg azóta is nyögöm (nagyon száraz szem), pedig csak pár évig hordtam, olyan 4.
Kontaktlencse.
(De igazából a szemműtét. Mindháromhoz volt szerencsém.)
Pont ez az, betenni, kivenni, tisztítani. A szemüveget néha megtörlöm, aztán annyi.
A lencsénél meg számold az órákat, ha elutazol, vidd az egész packot, plusz szemcseppet, ha olyan helyen vagy.
@23:39
Teljesen egyetértek.
Reggel 10 másodperc / szem beteszed, este ugyanígy kiveszed + 10 másodperc folyadék beletöltés. Nem értem, mi macera lenne ebben. Még egy pisilés is több időt vesz el.
Fogalmam nincs milyen órákat számoltok. Reggel ágyból ki, lencse be. Este lencse ki, ágyba be. Mit számolsz ezen? Hogy hány órát alszol? Nem értem.
A szemüveggel a bajom ez volt:
- folyamatosan törölgetni kellett, maszatos volt, nem láttam rendesen
- nem láttam, csak keretben
- útban volt sportnál, fekve tévénézésnél, könyöklésnél, bármikor, amikor az arcomhoz akartam nyúlni
- útban volt hajösszefogásnál, hajfésülésnél
- beakadt mindenhova
- nyomta a fejem, a fülem és az orrom
- folyamatosan lecsúszott, ezért folyamatosan tologatni kellett, meg igazgatni
- nem láttam fölfele rendesen
A kontaklecsével a bajom:
- kiszárad a szemem
Egy jól beállított szemüveg nem nyom, nem csúszik.
De kinek mi jött be. Nekem akkor is macera a lencse, ez az óraszámolgatás, cucc cipelés, figyelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!