Kontaktlencsét szeretnék. Elég az, ha nem megyek szemészhez hogy megvizsgáljon, hanem pl:VisionExpress üzletekben lévő kontaktológus nézi meg?
Ha egy korrekt optikába mész, aminek van saját orvosa (nem a bolti eladó, aki ért egy kicsit ehhez is), akkor elég, ha ő megnéz. Ez általában úgy működik, hogyha közvetlenül a vizsgálat után náluk rendeled meg a terméket, akkor a vizsgálatért nem kell fizetni, ha nem, akkor van valamennyi díja. Szerintem mindenképpen érdemes ezt az utat járni, hiszen a szemedről van szó, ami azért egy fontos szerve az embernek.
Egy ilyen optikában általában a lencse megérkezése után be is tanítanak, hogy nyúlj a lencsékhez, hogy ápold őket, hogy tudod kényelmesen betenni és kivenni, megmutatják és te is megpróbálhatod ott, segítenek.
Vision Expressben vannak szemész orvosok(nem mindegyikben,és nem mindig,előre be kell jelentkezni).
Az Andrássy útiban tuti,hogy van,voltam már nála többször,nagyon rendes doktornő!
az ilyen üzletekben foglalkoznak vele, de nagyon vigyázni kell!!!!. Én is egy ilyen helyen voltam (kisebb optikában), de valószínűleg nem jól mérték be a szemem. mindig szúrt a kontaktlencse, egy idő után nem is hordtam, annyira fájt.
később elmentem máshova, ahol orvos vizsgált meg, és kiderült, h extra lapos szemem van, amire nem is hordhatok havi lencsét, mert az nagyon kemény. azóta minden rendben van velem és a kontaktlencsékkel :)
szóval nem éri meg ezen időt, vagy pénzt spórolni, a szemed a legfontosabb szerved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!