Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A szemorvos hibazott? Most...

A szemorvos hibazott? Most mit tehetnek?

Figyelt kérdés
Rovidlato vagyok, 20 evesen voltam eloszor szemorvosnal, kaptam is szemuveget de semmire nem jo nem latok vele jobban, sot rosszabbul, mindig hunyoritok ha felteszem,nem is hordom. Azt mondta ennel erosebbet nem adhat mert nem volt meg szemuvegem. De ez nem jo, sot rossz.
2009. dec. 21. 22:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Pedig valahogyan hozzá kell szoktatni a szemedet, mert idővel csak rosszabb lesz. Hord keveset eleinte, mondjuk napi fél-egy órát és szépen lassan egyre többet. Egy idő után már nem lesz olyan rossz.
2009. dec. 21. 22:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy nem az orvos hibázott, hanem az, aki a szemüveget készítette. Anyukám is az orvosnál látott, a szemüvegével meg semmit nem lát. Arra az optikár már többen is panaszkodtak nálunk.

Vagy: ami nálam előfordult, hogy mindig lecsúszott az orromról és homályosan láttam, ezért visszamentem a dokihoz, hogy megint romlott a szemem. Kiderült, hogy csak a szemüveg állt rosszul az orromon, mivel állítólag úgy vannak megcsinálva, hogy az üveg közepének a szemeddel pont egy síkban kell lennie. Vagy valami ilyesmi.:)

Én ezt a kettőt tudom elképzelni, járj utána, mert szemüveg nélkül egyre csak rosszabb lesz.

2009. dec. 21. 22:38
 3/6 anonim ***** válasza:
54%
Döntsd el, hogy hordod, vagy sem. A lehető legrosszabbat akkor teszed magaddal, ha hol felveszed, hol meg nem. Így a szemed sose fogja megszokni - és valószínűleg ezért rossz.
2009. dec. 21. 22:39
 4/6 anonim ***** válasza:

Az utolsónak : Igaz, hogy sosem fogja megszokni, viszont a látása sem "butul". Saját tapasztalatból mondom. Én is rövidlátó vagyok. Ha folyton hordom a szemüveget, ellustul a szemem és szemüveg nélkül olyasmit sem lát, amit alapból látnia kéne.(Arról nem is beszélve, hogy kimondottan romlik a szemüveg nélküli látásom ettől.) Ha pedig egyáltalán nem,akkor nem bírom megszokni a szemüveget. Ami nekem bevált: csak konkrét, fontos esetekben viselem : pl. előadás,film nézése közben vagy ha olyan helyre megyek, ahol fontos a részleteket látnom.

Természetesen nem mindegy milyen dioptriáról beszélünk. Ha sokról van szó, (pl. 3 és felette) akkor valóban minél jobb rászoktatni a szemet!

2009. dec. 21. 22:56
 5/6 anonim ***** válasza:

22:39 vagyok. A lézeres szemműtétemig -6 és -7,5 volt a fénytörési hibám, szóval én is tapasztalatból beszélek.

Igaz, hogy a szem képes hozzáromlani a szemüveghez. Nekem pl 9 éveskoromtól fogva évről évre egyre erősebbet írt fel az orvos. 17 évesen megmakacsoltam magamat, és nem akartam az újabb, még egy dipotriával erősebb szemüveget. de évről évre eljártam a szemorvoshoz, látásvizsgálatra. És láss csodákat: megállt a szemromlásom! A szemem és a szemüveg között megvolt az egy dioptria különbség, és megmaradt, nem nőtt tovább. A műtétem csak 23 éves koromban volt, addig már nem romlott tovább a szemem.

Azt a véleményemet viszont tartom, hogy az ember vagy hordja a szemüveget, vagy nem. Elsősorban az agyat zavarja össze, ha nem hordja folyamatosan.

2009. dec. 21. 23:02
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy rossz az a szemüveg. Olyan nincs, hogy hozzá kell szoknod! Ahhoz kell hozzászokni, hogy maga a szemüveg rajtad van, a látóteredben is látod a keretét, mindig bepárásodik, piszkolódik. De amint felteszed, egy jól beállított szemüvegben látnod kell! Jól!
2009. dec. 22. 03:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!