A szemorvos hibazott? Most mit tehetnek?
Lehet, hogy nem az orvos hibázott, hanem az, aki a szemüveget készítette. Anyukám is az orvosnál látott, a szemüvegével meg semmit nem lát. Arra az optikár már többen is panaszkodtak nálunk.
Vagy: ami nálam előfordult, hogy mindig lecsúszott az orromról és homályosan láttam, ezért visszamentem a dokihoz, hogy megint romlott a szemem. Kiderült, hogy csak a szemüveg állt rosszul az orromon, mivel állítólag úgy vannak megcsinálva, hogy az üveg közepének a szemeddel pont egy síkban kell lennie. Vagy valami ilyesmi.:)
Én ezt a kettőt tudom elképzelni, járj utána, mert szemüveg nélkül egyre csak rosszabb lesz.
Az utolsónak : Igaz, hogy sosem fogja megszokni, viszont a látása sem "butul". Saját tapasztalatból mondom. Én is rövidlátó vagyok. Ha folyton hordom a szemüveget, ellustul a szemem és szemüveg nélkül olyasmit sem lát, amit alapból látnia kéne.(Arról nem is beszélve, hogy kimondottan romlik a szemüveg nélküli látásom ettől.) Ha pedig egyáltalán nem,akkor nem bírom megszokni a szemüveget. Ami nekem bevált: csak konkrét, fontos esetekben viselem : pl. előadás,film nézése közben vagy ha olyan helyre megyek, ahol fontos a részleteket látnom.
Természetesen nem mindegy milyen dioptriáról beszélünk. Ha sokról van szó, (pl. 3 és felette) akkor valóban minél jobb rászoktatni a szemet!
22:39 vagyok. A lézeres szemműtétemig -6 és -7,5 volt a fénytörési hibám, szóval én is tapasztalatból beszélek.
Igaz, hogy a szem képes hozzáromlani a szemüveghez. Nekem pl 9 éveskoromtól fogva évről évre egyre erősebbet írt fel az orvos. 17 évesen megmakacsoltam magamat, és nem akartam az újabb, még egy dipotriával erősebb szemüveget. de évről évre eljártam a szemorvoshoz, látásvizsgálatra. És láss csodákat: megállt a szemromlásom! A szemem és a szemüveg között megvolt az egy dioptria különbség, és megmaradt, nem nőtt tovább. A műtétem csak 23 éves koromban volt, addig már nem romlott tovább a szemem.
Azt a véleményemet viszont tartom, hogy az ember vagy hordja a szemüveget, vagy nem. Elsősorban az agyat zavarja össze, ha nem hordja folyamatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!