Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Acuvue Oasys kontaktlencsét...

Acuvue Oasys kontaktlencsét használ valaki? Most ezt ajánlotta nekem a szemorvos.

Figyelt kérdés

Nem egészen értem, mert nézegetem itt a neten, és itt azt látom, hogy 2 hetes lencse, a szemorvosom, pedig azt mondta, hogy nyugodtam hordjam egy hónapig.

Te is havonta cseréled??

Kaptam belőle a próbalencsét, a hét végén lesz 2 hete, hogy használom,kiváncsi leszek bírni fogja e a szemem.

2011. máj. 25. 13:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Én ilyet használok, az én szemorvosom azt mondta, ha két hetes, akkor két hétig hordjam, kivéve, ha nem teszem be mindennap, akkor ugye tovább tart. Nekem nagyon bevált egyébként.
2011. máj. 25. 13:53
 2/5 anonim ***** válasza:

Szemműtét és 8 év kihagyás után nemrég én is (újra)elkezdtem kontaktlencsét hordani. Nekem is ezt a lencsét ajánlotta az orvos, mert hogy most ez a legmodernebb, ami csak van. Sajnos nekem nem jött be, szúrt, homályos volt, minden bajom volt vele. A doki személyes sértésnek vette, mikor ezt mondtam neki, és nem akart másikat ajánlani, úgyhogy megkerestem a 8 évvel ezelőtti kontaktológusomat, és láss csodát...

Ettől függetlenül a lencse még lehet nagyon jó, nyilván mindenkinek a szeme mást fogad el, pláne műtétet követően. De olyat még nem hallottam, hogy egy szemorvos túlhordásra buzdított volna, hiszen a kontaktlencsével kapcsolatos problámék döntő többségét túlhordás okozza.

2011. máj. 25. 13:55
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát igen én is ettől félek, hogy nehogy baja legyen a szememnek. Pedig ráadásul maszek doki... Akkor most mit csináljak? Már vissza mentem és nem írt fel másikat, azt mondta hordjam egy hónapig és ha nem lesz baj, akkor meg is rendelhetem a többit.
2011. máj. 25. 14:17
 4/5 anonim válasza:
Igen ezt velem is eljeátszották ,mert először észre se vettem:S,amióta viszont észrevettem azóta neten rendelem csak féláron...(évente 1 kontroll mellett)
2011. máj. 26. 23:23
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is 1 hónapig használom a kéthetes Acuvue lencsét, és nem volt panaszom sose, pedig ez 10 éve van így. Nekem a maszek szemorvos mondta, hogyha éjjelre nem hagyom bent, simán hordhatom egy hónapig, pedig nála veszem a lencsét, szóval még érdekében is lenne, azt mondani, hogy két hét után dobjam ki, mert annál többet veszek, de így is ezt javasolta.
2015. jan. 16. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!