Nem tudom berakni a kontaktlencsét? Van erre valami jó módszer?
Először én is vagy fél órát nyűglődtem vele. Bele fogsz jönni.
Ha belepislogsz, akkor az egyik kezeddel húzd szét a szemhéjad amikor beteszed.
Kivételnél én úgy csinálom, hogy óvatosan összecsippentem. De csak annyira hogy feltapadjon a kezemre.
Valószínúleg már profi vagy a lencsézésben, de azért leírom, hogy nekem kb 2 órámba telt a betanítás, közben le kellett tövig (kb húsig) vágni a körmöm és még így is kimartam a szemem.. Szerintem rosszul tanítják, vagy én vagyok szerencsétlen, nem tudom:D
Az én módszerem az, hogy berakásnál a jobb kezem mutatóujjára (az ujjbegyre) teszem a lencsét, a bal kezemmel pedig felhúzom a felső szemhéjamat. Amikor ez megvan bepasszítom a jobb mutatóujjammal a lencsét a szemembe, pislogok kettőt és a helyén van:D.
Kivételnél pedig a két gyűrűsujjamat használom, az ujjbegyeket. Elsőre furcsának hangozhat, de nekem működik. A két gyűrűsujjam ujjbegyével összecsippentem a lencsét és kiszedem a szememből. Esély sincs rá h kimarjam a szemem vagy hasonló, mivel csak ujjbeggyel érek a szememhez. Mondjuk a kivételhez kell egy kis gyakorlás, mivel akkor nyitva kell tartanod a szemed, nem húzod fel a felső szemhéjad, de 3 alkalom után simán fog menni.
Ja és ezeket azért kellett kifejlesztenem mert állandóan kimartam a szemem, akármilyen pici körmöm volt, ezzel az ujjbegyes módszerrel pedig akármilyen hosszú műkarmom is lehet, mert biztonságos ;) Remélem értelmezhetően írtam le:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!