Ma vettem kontaktlencsét, van hozzá folyadékom is, amihez adtak tartót, mennyi időnként kell benne a folyadékot cserélni? (még mielőtt leszúrnátok, mikor megvettem nem mondták ezt el! )
Figyelt kérdés
Kontaktlencse használata ?!2014. ápr. 15. 18:43
1/5 anonim válasza:
Minden nap, amikor kiveszed a lencsét a tokból, hogy berakd a szemedbe, ki kell önteni a folyadékot a tartóból. Este, amikor kivennéd a lencsét a szemedből, öntesz friss folyadékot a tartóba, és abba rakod a lencséket máris. Fontos, hogy min. 6-8órát ázzon a lencse a folyadékban, hogy megtisztuljon. Vagyis igazából minden nap új, tiszta folyadúkba kerül a szemefből kivett kontaktlencse. Kérdezz tőlem, tapasztalt vagyok :)
2/5 anonim válasza:
Minden nap kell, mivel abba ázik le minden a lencséről, ugyanabba a folyadékba nem szabad már visszarakni a lencsét.
3/5 anonim válasza:
Ez attól is függ, milyen lencséd van. Ha naponta kivevős, akkor minden nap új folyadék kell neki, de mielőtt beleteszed a lencsét, pici lencsefolyadékot nyomj a lencsére és az ujjbegyeddel, nagyon finoman ütögető mozdulatokkal "fürdesd" meg! Ez azért kell, mert bár a folyadék kioldja a kosz, port a lencséből, előfordulhat, hogy pl. nagyon pici pamutszál kerül a lencsére (simán rákerülhet amíg belerakod a tokba), amit nem tud kioldani a folyadék, így amikor reggel felveszed, ugyanúgy benne marad.
4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.
Olyan problémám lenne még, hogy azt mondták, kicsi a szaruhártya görbületem. A kontaktlencsét elhozhattam ugyan, berakni betudom, de amint beteszem szépen elengedem a szemhéjam amint pislantok egyet, a lencse máris kicsúszik, mikor elhoztam, ezt látták, tudták nagyon jól, de annyit mondtak rá, hogy "ehhez nem tud mit szólni, ilyent még nem láttam" ilyenkor mit csináljak? ha nagy nehezen sikerül bent tartanom, akkor bent marad, de ez elég ritka. Mit csináljak?
2014. ápr. 17. 10:19
5/5 anonim válasza:
el kell menni egy másik optikába, mert lehet, hogy rossz lencsét kaptál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!