Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » 14 éves korban mennyi az...

14 éves korban mennyi az átlag dioptria?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 12. 21:11
 1/9 anonim ***** válasza:

Mi?

Ha jól értem szemüvegre gondolsz.

Emberfüggő. Van akinek szörnyű a szeme, van akinek egyáltalán nincs szüksége szemüvegre, van akinek csak feles, van akinek 2-3, bármi lehet, attól függ ki mennyire hajlamos rá/mennyire rontja el.

Nem értem a kérdésedet.

2014. ápr. 12. 21:16
 2/9 anonim ***** válasza:
Nincs olyan, hogy életkor és átlag.
2014. ápr. 12. 21:19
 3/9 anonim ***** válasza:
a 0 az átlag
2014. ápr. 12. 21:54
 4/9 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nincs olyan, hogy átlag... Ez olyan, mintha azt kérdeznéd hány kiló az emberek átlag testsúlya!?

A párom optikusként dolgozik, sokat mesél. Van olyan kisgyerek, akinek már sajnos 7 évesen 6-7-es dioptriája van, van olyan, akinek fiatal felnőttként is közel 0, vagy is nincs szükségük szemüvegre. Van olyan, akinek csak minimális dioptria kell és olyan is akinek csak cylinderes a szeme. Nem lehet átlagot vonni, ahányan vagyunk annyi félék. Sőt, még az is ritka, hogy egy embernek a két szeme teljesen egyforma legyen.

2014. ápr. 12. 23:33
 5/9 anonim válasza:
Én sem hallottam még olyanról hogy átlag. Az én kicsi lányom 3 éves, másfél évesen kezdett szemüveget hordani, 3,75 volt a dioptria, most voltunk két napja kontrollon, már bifokális kel neki, 6,5 a felső, és 9 dioptria az alsó része a szemüvegének!! :( :(
2014. ápr. 13. 10:08
 6/9 A kérdező kommentje:

Fú, az nagyon durva! Sajnálom.

Egyébként meg rosszul tettem fel a kérdést. Így akartam kérdezni: mi az az érték, ami még "jónak" mondható, ha van ilyen.

2014. ápr. 13. 12:31
 7/9 anonim ***** válasza:

0-0,25

nekem 0,75 ,de már nem mondanám jónak,mivel ha szemüveget veszek sokkal tisztábban és messzebbre látok.

2014. ápr. 13. 12:48
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem 3-4 között volt ennyi idősen.

21 Éves koromban meg már szürkehályog műtét.

2014. ápr. 20. 09:27
 9/9 anonim ***** válasza:

jesszusom utolsó ez komoly??

nekem 14 éves korom óta 2-3 között áll, most 17 vagyok (lencsét hordok, úgyhogy nem változik) de mi volt az oka annak, hogy így eldurvult?

rám ijesztettél kicsit..

2014. ápr. 20. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!