14 éves korban mennyi az átlag dioptria?
Mi?
Ha jól értem szemüvegre gondolsz.
Emberfüggő. Van akinek szörnyű a szeme, van akinek egyáltalán nincs szüksége szemüvegre, van akinek csak feles, van akinek 2-3, bármi lehet, attól függ ki mennyire hajlamos rá/mennyire rontja el.
Nem értem a kérdésedet.
Egyáltalán nincs olyan, hogy átlag... Ez olyan, mintha azt kérdeznéd hány kiló az emberek átlag testsúlya!?
A párom optikusként dolgozik, sokat mesél. Van olyan kisgyerek, akinek már sajnos 7 évesen 6-7-es dioptriája van, van olyan, akinek fiatal felnőttként is közel 0, vagy is nincs szükségük szemüvegre. Van olyan, akinek csak minimális dioptria kell és olyan is akinek csak cylinderes a szeme. Nem lehet átlagot vonni, ahányan vagyunk annyi félék. Sőt, még az is ritka, hogy egy embernek a két szeme teljesen egyforma legyen.
Fú, az nagyon durva! Sajnálom.
Egyébként meg rosszul tettem fel a kérdést. Így akartam kérdezni: mi az az érték, ami még "jónak" mondható, ha van ilyen.
0-0,25
nekem 0,75 ,de már nem mondanám jónak,mivel ha szemüveget veszek sokkal tisztábban és messzebbre látok.
Nekem 3-4 között volt ennyi idősen.
21 Éves koromban meg már szürkehályog műtét.
jesszusom utolsó ez komoly??
nekem 14 éves korom óta 2-3 között áll, most 17 vagyok (lencsét hordok, úgyhogy nem változik) de mi volt az oka annak, hogy így eldurvult?
rám ijesztettél kicsit..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!