A szemüveg viselésétől romlik tovább a szem, vagy amúgy is romlana, de ráfogják?
Láttam, itt írják több kérdésnél, hogy mióta lett szemüvege, tovább romlott a szeme, és ezért inkább nem is hordják stb.
De valóban a szemüveg okozza a romlást? Vagy egyébként is romlana, csak pl. nem tűnne úgy fel?
Nos, van két ellentétes nézet:
Egyesek szerint, ha kicsit rossz a szem, inkább nem kell szemüveg, mert akkor "ellustul" a szem, és tovább fog romlani.
Mások szerint azonnal kell szemüveg, mert akkor nem erőlködik a szem, tehát nem fog tovább romlani.
Orvosokat is megoszt ez a kérdés, így nem hiszem, hogy itt valaki neked erre választ tud adni.
Ha érdekel, én magam mit gondolok: szerintem tök egyéni dolog, hogy kinek mi válik be, pont úgy, mint minden más dologgal kapcsolatosan is.
Hordtam szemüveget: romlott a szemem
Utána nem hordtam évekig: romlott a szemem
Most kontaktlencsém van: romlik a szemem
Szerintem ennek semmi köze ahhoz mit hord az ember, a szem mástól romlik.
Én 3. osztályban kaptam szemüveget, azt mondták hogy amíg növök és nő a súlyom addig romlik a szemem..
Kb 15 éves korom óta 45-50 kg között vagyok, és 17 éves korom óta nem romlott a szemem semmit. Most lencsém van és 20 éves vagyok és ugyanazt a dipotriát hordom lencsében mint 17 évesen szemüvegben...
Mondjuk van olyan ismerősöm, aki 12 évesen szemüveget kapott, félévente fél-másfél dipotriát romlott a szeme, majd kontaklencsét kapott kb 15 évesen és azóta megállt a romlás... most 21 éves és azóta nem romlott a szeme. szóval passz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!