Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A szemüveg viselésétől romlik...

A szemüveg viselésétől romlik tovább a szem, vagy amúgy is romlana, de ráfogják?

Figyelt kérdés

Láttam, itt írják több kérdésnél, hogy mióta lett szemüvege, tovább romlott a szeme, és ezért inkább nem is hordják stb.

De valóban a szemüveg okozza a romlást? Vagy egyébként is romlana, csak pl. nem tűnne úgy fel?

2014. márc. 11. 16:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Nos, van két ellentétes nézet:

Egyesek szerint, ha kicsit rossz a szem, inkább nem kell szemüveg, mert akkor "ellustul" a szem, és tovább fog romlani.

Mások szerint azonnal kell szemüveg, mert akkor nem erőlködik a szem, tehát nem fog tovább romlani.

Orvosokat is megoszt ez a kérdés, így nem hiszem, hogy itt valaki neked erre választ tud adni.

Ha érdekel, én magam mit gondolok: szerintem tök egyéni dolog, hogy kinek mi válik be, pont úgy, mint minden más dologgal kapcsolatosan is.

2014. márc. 11. 16:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Attól romlik a szemed ha nem hordod a szemüveget. Én is úgy jártam kamaszkoromban, hogy nem hordtam hát romlott is a szemem sokat.
2014. márc. 11. 17:50
 3/5 anonim ***** válasza:

Hordtam szemüveget: romlott a szemem

Utána nem hordtam évekig: romlott a szemem

Most kontaktlencsém van: romlik a szemem

Szerintem ennek semmi köze ahhoz mit hord az ember, a szem mástól romlik.

2014. márc. 12. 00:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Én 3. osztályban kaptam szemüveget, azt mondták hogy amíg növök és nő a súlyom addig romlik a szemem..

Kb 15 éves korom óta 45-50 kg között vagyok, és 17 éves korom óta nem romlott a szemem semmit. Most lencsém van és 20 éves vagyok és ugyanazt a dipotriát hordom lencsében mint 17 évesen szemüvegben...

Mondjuk van olyan ismerősöm, aki 12 évesen szemüveget kapott, félévente fél-másfél dipotriát romlott a szeme, majd kontaklencsét kapott kb 15 évesen és azóta megállt a romlás... most 21 éves és azóta nem romlott a szeme. szóval passz :D

2014. márc. 12. 13:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem is egyénfüggő, hogy mikor áll meg a romlás. De én azt nem értem, ha valaki nem lát jól, hogyan tud szemüveg nélkül élni? Ha vezet, akkor például veszélyeztetheti mások épségét, hogyan látja meg a táblát az iskolában stb.
2014. márc. 15. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!