Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Át tudok így váltani kontaklen...

Át tudok így váltani kontaklencsére? Más is van ezzel így?

Figyelt kérdés

Nagyon régóta kéne már szemüveget használnom egész nap, de eddig halogattam, mert nem szeretem, keretbe zár. Így csak számítógép használatakor, tévézéskor, olvasáskor, íráskor veszem fel. Most épp nincs rajtam, de csak rövid időre ültem ide. Ahogy most írok, már érzem, hogy kéne. Plusz egyesem van. Takarítónőként dolgozok, ezért se akarom a szemüvegemet használni munka közben, mert egy csomó vegyszer érné, meg amúgy is zavarna. Próbáltam én megszokni, de nem ment. 2 évvel ez előtt voltam utoljára tesztelni a szemem. Akkor azt mondta a szemész, hogy becsap a szemem, mert azt érzem, hogy egyebekhez nem kell, jól látok, de valójában folyamatosan megeröltetem a szemem. Mostanában már érzem, hogy azért hamarabb elfárad a szemem. Ami érdekes, hogy kábé 15 éve írták fel a szemüveget először, de egészen 2 évvel ez előttig alig használtam. Eleinte használtam, aztán valahogy mégis megvoltam nélküle. Akkor is egyeset írtak fel, így a szemem érdekes mód nem romlott, amin nagyon meglepődtem. De talán most romlott. Ma megyek megvizsgáltatni a szemem, szerencsére ingyen, a kontaklencsét is kipróbálhatom, viszont ha tetszik, akkor ki kéne fizetnem abban az optikában, ahova megyek. De csak elmentem egy másik optikáshoz is, és ott meg ingyen adnák a próbacsomagot. Szerintetek gáz lenne azt mondani a próba előtt, hogy bocs, de mégse, mert amott ingyen van:D

Tegnap kértem időpontot mára és mire ezt kitaláltam, már bezártak, nem tudtam lemondani az időpontot, ma meg dolgozok egész az időpontomig. Fél órával előtte meg már nem akarom lemondani.

Szóval a kérdésem az lenne, hogy ha főleg olvasáshoz meg ilyenekhez kell a kontaklencse, meg a távolabbi dolgokhoz, akkor így lehet e kontaklencsére átváltani. Látok e majd tisztán vele? Például most 4 méterre tőlem van egy szöveg egy dobozon, kábé 2, max 3 centis betűkkel, azt már nem tudom elolvasni. De olyan, mintha a két dolog közötti rész, úgy értem a közel olvasás, meg a távolba nézés között tiszta lenne a kép jóformán, de 2 évvel ez előtt azt mondták, hogy csak azért, mert folyamatosan erölködik a szemem. Más is van ezzel így?

2014. márc. 8. 07:43
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!