Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hogyan lehetseges hogy kiskoro...

Hogyan lehetseges hogy kiskorom ota folyton PLUSZ 0,5-4 kozotti dioptriakat mernek be, megis TAVOLRA nem latok?

Figyelt kérdés

a geppel az utobbi 10 evben kb +4 korulit mertek, de a szemem ele helyezett lencsekbol max csak a +1,5ot birtam.

ha ellazitom a szemem, valoban olyan homalyosan latok hogy hiheto a +4, de mivel fiatal vagyok meg fura szemem van, kepes vagyok annyira eroltetni h tisztan lassak. pontosabban eroltetett lazitas az h homalyosan lassak, kiveve ha nagyon faradt vagyok, de meg akkor se latok epp olyan rosszul. tehat nem tudom nem eroltetni, ezert egyelore 0,5-1,5ot hordok hebehoba. minuszos lencset soha nem tettek a szemem ele mivel a gep mindig pluszot mert be. viszont kozelre a normalis olvaso tavolsagon belul tokeletesen latok, viszont messszire nehezen es homalyosabban (pl tabla a terem vegeben).

Ez hogy lehetseges? Mit tanacsoltok?

2009. dec. 8. 10:25
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Mit tudom én. Menj el szemorvoshoz.
2009. dec. 8. 11:03
 2/7 anonim ***** válasza:
71%
ha távolra nem látsz akk minuszos kéne neked. legalább is én szemüveg nélül kb 1 méterre látok tisztán és nekem minusz 3as.
2009. dec. 8. 11:29
 3/7 A kérdező kommentje:

elsonek koszonom az epito jellegu komentet :-|

mar voltam szemesznel, 4 kulonboznel az elmult par evben. es epp ez a baj! hogy mindegyik mast sem csinal csak beleuti az orrom a legballonos kepbe, elem toszogat par lencset, en meg ugyanolyan rosszul latok. remeltem hatha jar valaki hasonlo cipoben es tudna segiteni.

2009. dec. 9. 17:43
 4/7 anonim ***** válasza:
Kíváncsiságból nézz bele egy minuszos kölcsön szemüvegbe, hogy elhidd , neked a szemorvosok a legjobbat akarják adni. Sajnos vannak olyan látászavarok, amit szemüveggel nem lehet megszüntetni, csak javítani lehet rajta kicsit.
2009. dec. 11. 22:50
 5/7 A kérdező kommentje:
szemorvos soha nem tett elem minuszos lencset mivel folyton eleg nagy pluszos ertekeket mertek. az enyhe minuszos es az enyhe pluszos kolcson lencsekkel egyarant latok. (enyhe alatt 1,5 alatti ertekeket ertek)
2009. dec. 14. 18:35
 6/7 anonim válasza:
a gépmáskép mutatja nekem is +4.5 de csak 2.5 hordok
2009. dec. 15. 19:09
 7/7 A kérdező kommentje:
tudom hogy a gep maskepp mutatja. nekem is +4et mer es +2 folott semmikepp nem latok. de en azt nem ertem hogy hogy lehet hogy nagy PLUSZOT mer be a gep es en TAVOLRA nem latok jol. azert ennyire nem mer maskepp a gep!
2009. dec. 16. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!