Hogyan lehetseges hogy kiskorom ota folyton PLUSZ 0,5-4 kozotti dioptriakat mernek be, megis TAVOLRA nem latok?
a geppel az utobbi 10 evben kb +4 korulit mertek, de a szemem ele helyezett lencsekbol max csak a +1,5ot birtam.
ha ellazitom a szemem, valoban olyan homalyosan latok hogy hiheto a +4, de mivel fiatal vagyok meg fura szemem van, kepes vagyok annyira eroltetni h tisztan lassak. pontosabban eroltetett lazitas az h homalyosan lassak, kiveve ha nagyon faradt vagyok, de meg akkor se latok epp olyan rosszul. tehat nem tudom nem eroltetni, ezert egyelore 0,5-1,5ot hordok hebehoba. minuszos lencset soha nem tettek a szemem ele mivel a gep mindig pluszot mert be. viszont kozelre a normalis olvaso tavolsagon belul tokeletesen latok, viszont messszire nehezen es homalyosabban (pl tabla a terem vegeben).
Ez hogy lehetseges? Mit tanacsoltok?
elsonek koszonom az epito jellegu komentet :-|
mar voltam szemesznel, 4 kulonboznel az elmult par evben. es epp ez a baj! hogy mindegyik mast sem csinal csak beleuti az orrom a legballonos kepbe, elem toszogat par lencset, en meg ugyanolyan rosszul latok. remeltem hatha jar valaki hasonlo cipoben es tudna segiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!