Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A kontaklencsét 2-3 részletben...

A kontaklencsét 2-3 részletben is hordhatom 1 nap?

Figyelt kérdés
2014. jan. 29. 15:26
 1/10 anonim ***** válasza:
Hogy mi?
2014. jan. 29. 15:32
 2/10 anonim ***** válasza:
Igen, csak arra figyelj oda, hogy a javasolt mennyiség, ahányszor a lencsét használhatod az mindig alkalomra vonatkozik, nem napra. Pl. a havilencsét 30 alkalommal lehet használni, nem 30 napot.
2014. jan. 29. 15:33
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha nem napi lencséről van szó, akkor megcsinálhatod, de sokkal hamarabb elhasználódik. Ha havilencse akkor így kb. 10 naponta cserélheted, ha minden nap használod.
2014. jan. 29. 15:39
 4/10 anonim ***** válasza:

A havi lencsét pont hogy 1 hónapig lehet használni, akárhányszor. Mert tisztítható.

A napi lencsét nem lehet tisztítani, azt ha egyszer kiveszik, kuka.

2014. jan. 29. 15:39
 5/10 A kérdező kommentje:

Havi lencsém van. Akkor most melyik?

Az érdekelne még, hogy ha 30 napból csak 10x hordom is új lencse kell 30 nap múlva vagy ezt csak azért mondják, h vegyem a terméket?

2014. jan. 29. 16:21
 6/10 anonim ***** válasza:
A havi lencse úgy tart csak harminc napig, ha egy nap egyszer teszed be meg veszed ki. Minden szemész, optikus stb. elmondja szájbarágósan, hogy a 30 nem nap, hanem alkalom, illetve ha használod tapasztalni is fogod, hogy minden alkalommal egyre inkább ELHASZNÁLÓDIK, ez a lényege, attól havi lencse. Hiába lehet tisztítani, örökké úgysem hordhatod. A 30. használat után már baromi kényelmetlen lesz, fájni fog, és szemgyulladást is könnyen kaphatsz.
2014. jan. 30. 20:43
 7/10 anonim válasza:
A havi lencsét 30 napig (!!!) hordhatod, hiszen az számít, hogy a SZEMEDEN mennyi ideig van!! Ha mindennap beteszed 3-szor, akkor is 30 nap!
2014. febr. 5. 20:11
 8/10 anonim válasza:
Előző vagyok. A havi lencsét én másfél vagy akár 2 hónapig is hordtam, semmi bajom nem lett tőle. Évekig így volt. De ismerek olyat, aki több, mint egy évig (!) évig hordta a havi lencséjét, és semmi baja nem volt. Ne pazarolj, nem olcsó. Nem kell félni, úgyis kitapasztalod, hogy meddig bírod.
2014. febr. 5. 20:16
 9/10 anonim ***** válasza:

Több, mint 10 évig volt lencsém, és én azt tapasztaltam, hogy ez erősen személyfüggő. Én pl rendszeresen túlhordtam a havilencsét, átlagban 5 hetente volt cseélve, néha aludtam benne, egész nap hordtam, a hétvégi buli alatt is végig volt, mégsem volt baja a szememnek (szemüvegem is csak az utolsó két évben volt, a korrekciós műtét előtt).

Amúgy, ha megengedheted magadnak, mindenképpen javesolt a lézeres korrekció: egy mennyország.... :)

UI: jó tipp még, hogy ha a szemedbe fertőzést viszel, és viszket, akkor cseppents bele fehérjeoldós kontaktlencse-folyadékot.

2014. febr. 5. 22:43
 10/10 anonim válasza:
Az utolsóhoz szólnék hozzá, bár nem válasz a kérdésre: a lézeres szemműtét eleinte tényleg "mennyország". Nekem 2 éve volt a műtét, de egy idő után a "gyengébb" szemem kicsit romlott, úgyhogy egyáltalán nem éles vele a látás, csak a másik szem kompenzálja...
2014. febr. 6. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!