Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Beletehetem a kontaklencsét...

Beletehetem a kontaklencsét úgy hogy nekem még soha nem volt? és ugy hogy ez nem proba lencse ahnem -03, 00as kontaklencsét beletehetm a szemembe?

Figyelt kérdés
első kontaklencsém és nem tudom hogy hogyan vegyem ki és be a szemembe csak kértem egy - 03,00as kontaklencsét s folyadékot de még most fogom eloszor kprobál ni milyen
2014. jan. 1. 08:52
 1/9 anonim ***** válasza:
49%
Egyszer el kell kezdeni. Mint ezt az új évet is.
2014. jan. 1. 09:08
 2/9 anonim válasza:
Tedd be, ha akarod, de cink lesz ha kivetelnel elszakad , amikor piszkálnád ki a szemedből. Én a helyedben elmentem volna betanításra. Elsőnek mindenki sokat szenved a ki-be rakassal. Hány éves vagy kérdező? :D
2014. jan. 1. 09:16
 3/9 anonim ***** válasza:

Csak úgy találomra kértél kontaktlencsét? És volt aki adott?

Lehet én aggódom túl, de én szépen elmentem megvizsgáltatni a szememet, az alapján egy névjegykártya-szerű lapra felírta a szemész, az optikában pedig az alapján adtak.

Az optikus egyik csinos segédje elmagyarázta mit és hogyan, a helyszínen (a vizsgáló szoba előterében, ülve, nyugodtan, kézmosás után) elpróbáltatta velem párszor.

Csak ezután voltak hajlandók "elengedni".

Állítólag nem mindegy milyen a szemed felületének a görbülete, de nem vagyok profi a témában - de biztosan lesz a ki megmondja.

Azt legalább meg tudod állapítani, melyik a belseje és melyik a külseje? (Gondolom lágy lencséről van szó, ami kifordulhat és ki is szokott.)

2014. jan. 1. 09:18
 4/9 anonim válasza:
A netről rendelted? Előtte szemvizsgálaton azért voltal?/hanyas gorbulet/spec bajok/ es vigyázz a szemedre, ha nem.akar összejonni elsőre a be- ki rakás ne idegeskedj rosszabb lesz. És amúgy tudod, hogy kell berakni?
2014. jan. 1. 09:24
 5/9 anonim ***** válasza:
Remélem tudod,hogy lencséből nem kell olyan erős mint szemüvegből.Nekem a szemüvegem -3.5-es a lencsém -3.25-ös
2014. jan. 1. 09:45
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ne félj túlságosan! Fontos, hogy ne a szemed "színére" tedd, hanem a fehér részre és utána majd odaúszik, ahova kell.

Mivel nagyon kellemetlen lesz: azonnal ülj le és nézz messzire, konkrétan: nézz tévét! Valószínűleg ömleni fog belőle a könny, de ne aggódj: pár nap alatt meg bírod szokni!

és attól se félj, hogy "hátramegy", mert ott akadály van a szemben, tehát nem tud eltűnni, hátra menni!

Ui.: mindig legyen Nálad a szemüveged, ha bármi bajod van a lencsével, pl. kiesik a koszos utcán (utcára), akkor ne botorkálj egész nap fél lencsével! Sok szerencsét! Ügyes vagy! Biztos meg bírod csinálni!

2014. jan. 1. 12:02
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem kéne. A kontaktlencse használata előtt szemvizsgálat szükséges, valamint a görbülete sem mindegy. Másrészt van akinek a szeme semennyire sem bírja, és van olyan ember is, aki nem bírja kiszedni, ezért van a próbalencse és a segítő szakember!!
2014. jan. 1. 12:50
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha soha nem volt lencséd és nem voltál vizsgálaton, betanításon akkor mégis honnan tudtad milyen lencse kell? Mert szemüvegből más dioptria kell mint lencséből, valamint a lencse görbülete, átmérője sem mindegy milyen. Ha találomra vettél lencsét akkor jó lenne először is tudni hogy valóban neked való-e. Azután próbálkozhatsz vele.
2014. jan. 2. 10:51
 9/9 anonim válasza:

Hat attol fug hogy milyen dioptriad van. De voltal optikaba? Betanitason? Mert ha nem tudod kiszedni a szemedbol es csak probalkozol vele akkor begyuladhat a szemed es piros lesz.

Ha kontaktlencset akarsz akkor menj el optikaba hogy megnezzek a szemed hogy hanyas lencse kell, es ott betanitanak: hogy vedt ki, hogy tisztisd stb. Menj optikaba! !!!! Mert ez igy nagy hulyeseg hogy olyat veszel ami lehet hogy nem jo a szemedre es ki se tudod venni csak penz kidobas

2014. febr. 9. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!