Beletehetem a kontaklencsét úgy hogy nekem még soha nem volt? és ugy hogy ez nem proba lencse ahnem -03, 00as kontaklencsét beletehetm a szemembe?
Csak úgy találomra kértél kontaktlencsét? És volt aki adott?
Lehet én aggódom túl, de én szépen elmentem megvizsgáltatni a szememet, az alapján egy névjegykártya-szerű lapra felírta a szemész, az optikában pedig az alapján adtak.
Az optikus egyik csinos segédje elmagyarázta mit és hogyan, a helyszínen (a vizsgáló szoba előterében, ülve, nyugodtan, kézmosás után) elpróbáltatta velem párszor.
Csak ezután voltak hajlandók "elengedni".
Állítólag nem mindegy milyen a szemed felületének a görbülete, de nem vagyok profi a témában - de biztosan lesz a ki megmondja.
Azt legalább meg tudod állapítani, melyik a belseje és melyik a külseje? (Gondolom lágy lencséről van szó, ami kifordulhat és ki is szokott.)
Szerintem ne félj túlságosan! Fontos, hogy ne a szemed "színére" tedd, hanem a fehér részre és utána majd odaúszik, ahova kell.
Mivel nagyon kellemetlen lesz: azonnal ülj le és nézz messzire, konkrétan: nézz tévét! Valószínűleg ömleni fog belőle a könny, de ne aggódj: pár nap alatt meg bírod szokni!
és attól se félj, hogy "hátramegy", mert ott akadály van a szemben, tehát nem tud eltűnni, hátra menni!
Ui.: mindig legyen Nálad a szemüveged, ha bármi bajod van a lencsével, pl. kiesik a koszos utcán (utcára), akkor ne botorkálj egész nap fél lencsével! Sok szerencsét! Ügyes vagy! Biztos meg bírod csinálni!
Hat attol fug hogy milyen dioptriad van. De voltal optikaba? Betanitason? Mert ha nem tudod kiszedni a szemedbol es csak probalkozol vele akkor begyuladhat a szemed es piros lesz.
Ha kontaktlencset akarsz akkor menj el optikaba hogy megnezzek a szemed hogy hanyas lencse kell, es ott betanitanak: hogy vedt ki, hogy tisztisd stb. Menj optikaba! !!!! Mert ez igy nagy hulyeseg hogy olyat veszel ami lehet hogy nem jo a szemedre es ki se tudod venni csak penz kidobas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!