Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Nem akarnak kontaklencsét...

Nem akarnak kontaklencsét venni, de sportolok. Hogyan vegyem rá? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

Szemüveges vagyok és szeptember óta elkezdtem focizni. Már volt olyan, hogy úgy arcon rúgtak, hogy lerepült rólam a szemüveg. Eléggé homályosan látok nélküle, de az embereket azért meg tudom ismerni. Csak az a baj, hogy ha nincs rajtam a szemüveg, 5-10 perc múlva el kezd fájni a fejem. Meg ugye a veszélye annak, hogy ha arcon rúgnak, a szemembe áll a szemüveg üvege, de ebbe nem is akarok belegondolni.

Apa nem akar nekem kontaklencsét venni, azt mondta, hogy akkor ne focizzak. Szerintem az a baj hogy nem akar/tud havonta 20-30 000-ért kontaklencsét venni. Az egyik szemem valamivel gyengébb, mint a másik, így két "adag" kontaklencsét kéne venni egyszerre, ezért ilyen drága.

De tesin röplabda közben is volt olyan, hogy úgy fejbe találtak, hogy meggörbült rajtam. Tesiről mégse íratkozhatok ki ez miatt, meg nem is akarnék.

Hogy vegyem rá, hogy legalább májusig, amíg iskola van addig vegyen?

Ha mondjuk egy havi kontaklencsét rendelek és csak arra a heti 6x 45 percre rakom be, akkor azért az az 1 havi adag akár 2-3 hónapig is kitart, nem?

Köszi előre is a segítséget!

2014. jan. 11. 13:23
1 2
 1/12 anonim válasza:

Elég soknak tűnik nekem az a havi 20-30e. Nekem ugyanolyan rossz mindkét szemem, tehát elég egy doboz, de abban 6 db lencse van, azaz 3 hónapra elég és 8-10e forintba kerül egy csomag (háromhavonta!).

Itt nézelődj kicsit: [link]

De amúgy rengeteg helyen ingyen van az első vizsgálat és tanácsadás ez ügyben.

2014. jan. 11. 13:27
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szüleid nincs tisztában az árakkal. Nekem a féléves (havonta kell cserélni) 17ezer volt (most már lehet 20ezer)+kontaktlencse tisztító folyadék (pl EMO2) 2800Ft. Nekem napi lencsém van mert száraz a szemem, na az kerülhet havonta 10ezerbe. Mond meg apukádnak, ha romlik a szemed a szemüveg csere drágább, mint a kontaktlencse.
2014. jan. 11. 13:34
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Te milyen havi 20-30 ezerről beszélsz????

Az én szemeim sem egyforma dioptriásak (ennek semmi köze az árhoz), 3 hónapra a lencse+folyadék 12000 forint.

2014. jan. 11. 13:34
 4/12 A kérdező kommentje:

Nyáron elmentünk az egyik optikába és megnézték a szememet, tök rendbem volt minden, amíg azt nem mondták, hogy a csomag, ami nekem jó, 28 ezerbe kerül plusz a tisztítószerek. Ott voltam, hallottam.

Pedig nincs "betegesen" rossz szemem.

Azért köszönönöm az eddigi válaszokat!

2014. jan. 11. 13:40
 5/12 A kérdező kommentje:

"Te milyen havi 20-30 ezerről beszélsz????

Az én szemeim sem egyforma dioptriásak

(ennek semmi köze az árhoz)"

De látod, mégis van köze.

2014. jan. 11. 13:41
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: nekem -1.00 különbség van és ugyanannyiba kerülnek. Vagy neked -10.00 v +6.00 dioptriás lencse kell, szemtengely ferdülésed van?

Menjetek más optikai üzletbe, annyi van belőle egy városban...

2014. jan. 11. 13:44
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nincs köze. Bármelyik optikában voltam, soha nem kellett emiatt többet fizetni. Menjetek el máshova!
2014. jan. 11. 13:44
 8/12 anonim ***** válasza:

Egyetértek, nem kerülhet ennyibe. Szintén 8-10 ezerért vettem háromhavit, amikor még hordtam kontaktlencsét.

Viszont. Nem tart ki az egyhavi adag 2-3 hónapig, akárhányszor is hordod. A lencse a nedvességtartamának egy részét elveszíti az élettartama alatt, ha tovább hordod, az nagyon egészségtelen a szemnek, és ez független attól, hogy hányszor tetted be.

2014. jan. 11. 13:48
 9/12 A kérdező kommentje:

Nincs szemtengely ferdülésem:D

Valamit megpróbálok intézkedni még. Megnéztem azt az oldalt, amit linkelt valaki, hát nincsenek valami horribilis árak ott.

Köszi mindenkinek!

2014. jan. 11. 13:49
 10/12 anonim ***** válasza:

Hozzáteszem, hogy fölfelé természetesen határ a csillagos ég, az optikában simán lehet, hogy a legdrágábbat akarták rátok sózni.

(Apukádat egyébként nagyon meg tudom érteni, hogy nem akar havi 20-30 ezret rendszeresen kifizetni, tudod mennyi pénz az...?)

De tényleg nem kerül ennyibe. Menjetek más optikába.

2014. jan. 11. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!