Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Nem akarnak kontaklencsét...

Nem akarnak kontaklencsét venni, de sportolok. Hogyan vegyem rá? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

Szemüveges vagyok és szeptember óta elkezdtem focizni. Már volt olyan, hogy úgy arcon rúgtak, hogy lerepült rólam a szemüveg. Eléggé homályosan látok nélküle, de az embereket azért meg tudom ismerni. Csak az a baj, hogy ha nincs rajtam a szemüveg, 5-10 perc múlva el kezd fájni a fejem. Meg ugye a veszélye annak, hogy ha arcon rúgnak, a szemembe áll a szemüveg üvege, de ebbe nem is akarok belegondolni.

Apa nem akar nekem kontaklencsét venni, azt mondta, hogy akkor ne focizzak. Szerintem az a baj hogy nem akar/tud havonta 20-30 000-ért kontaklencsét venni. Az egyik szemem valamivel gyengébb, mint a másik, így két "adag" kontaklencsét kéne venni egyszerre, ezért ilyen drága.

De tesin röplabda közben is volt olyan, hogy úgy fejbe találtak, hogy meggörbült rajtam. Tesiről mégse íratkozhatok ki ez miatt, meg nem is akarnék.

Hogy vegyem rá, hogy legalább májusig, amíg iskola van addig vegyen?

Ha mondjuk egy havi kontaklencsét rendelek és csak arra a heti 6x 45 percre rakom be, akkor azért az az 1 havi adag akár 2-3 hónapig is kitart, nem?

Köszi előre is a segítséget!

2014. jan. 11. 13:23
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Igen, tudom hogy nagyon sok főleg havonta. Én is megértem apát, de tudja, hogy szeretek focizni és mégis azt mondja, hogy ne járjak. Valami megoldás biztos van.
2014. jan. 11. 15:54
 12/12 anonim ***** válasza:

20-30 ezer tényleg drága, a lencséből meg úgyis 2 doboz van, az 6 db, jobb és bal szemre. A dioptria bármennyire lehet különböző, attól nem lesz drágább.

Az enyém 10 ezer 3 hónapra. Plusz ápolószer.

Havi lencsés ötletet meg felejtsd el, hogy 2-3 hónapig hordod. Még akkor is csak ha naponta 45 percre rakod be, ez nem így műkődik.

2014. jan. 11. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!