Miért kizáró ok sok szakmánál a színtévesztés?
Mert a rendőr olyan munkát végez, ahol le kell csökkenteni a lehetőségét a tévedésnek, így ott a legtöbb betegség kizáró ok.
Állattenyésztőt én sem értem és a szakácsot se feltétlen... de valaki biztosan tudja a magyarázatot, ha más nem is, de aki kitalálta ezt.
Pl ha egy szakács nem veszi észre, hogy milyen színü az, amit az ételbe rak, akkor igencsak gusztustalan kinézetü dolkoat fog tálalni.
Vagy egy rendör nem veszi észre, hogy az elötte lévö autó piros vagy zöld.
Egy álalttenyésztönek fontos, hogy a takarmányok szinét is lássa, de a külö,féle jelzéseket sem tudná megkülönböztetni egymástól és nagy bajokat csinálhat.
Szóval oka vann ennek, nem véletlen van így meghatározva.
Nem színvakok vagyunk...
Meg tudom különböztetni a színeket,csak abban a **** könyvben nem látom a számokat.Meg tudok különböztetni egy pirospaprikát egy zöldpaprikától.
Meglátom tudom különböztetni a puncsot,az epret,a vaníliát.De még a közlekedési lámpán is felismerem a színeket.A szüleim mondták,hogy régen nem volt ilyen,hogy színtévesztés miatt nem lehet valaki valami.
De mindenesetre csináltatok egy ilyen színtévesztő szemüveget,egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!