Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Színtévesztést lehet orvosolni...

Színtévesztést lehet orvosolni? Ha igen hogy?

Figyelt kérdés
Vagy aki úgy születik az is marad örökre?

2013. nov. 6. 22:07
 1/9 anonim ***** válasza:
Spec. korrekciós szemüveggel - színes lencse segítségével. Úgy tudom, hogy magyar találmány.
2013. nov. 6. 22:41
 2/9 anonim ***** válasza:
Nagyon drága, és sehova sem fogadják el, mint korrekciót.
2013. nov. 7. 14:38
 3/9 anonim ***** válasza:

Sajnos igen. És képzeld a színtévesztés fogyatékosságnak számít. No nem olyan fogyatékosság, de az. Én és bátyám is színtévésztőnek születtünk. Sajnos gének. Ha minden igaz nagyapám volt a "hiábás" szegény. Bár akkoriban ezzel nem nagyon foglalkoztak még.

Genetika egy szemét dolog. Anyum márványosan lát egyszínű felületeken, én szemcsésen, bátyám gyengén. Senkinek semmi baja nincs pedig :( Pedig úgy szeretnék szeretnénk jól látni!!!

2013. nov. 8. 20:36
 4/9 A kérdező kommentje:
Én nem vagyok színtévesztő, de a barátom az és neki szeretnék majd segíteni ebben valamikor. Bár ez még annyira nem aktuális, de annak mennyi az esélye hogy a gyerek is örökölheti ha az egyik szülője az?
2013. nov. 9. 16:43
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha az anya színtévesztő, akkor a fiúk, és csak a fiúk színtévesztők lesznek. Ha az apa színtévesztő, de az anya családjában nem volt, akkor a gyerekek nem lesznek azok, legfeljebb az unokák. Ha az anya családjában volt színtévesztő, akkor bármely gyerek lehet színtévesztő.
2013. nov. 9. 22:29
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi,ezt jó tudni :)
2013. nov. 18. 20:30
 7/9 anonim ***** válasza:
Elárulom nektek hogy elfogadják a szemüveget. Nekem hivatásos jogositványhoz kellett! Itt nagy a felelőség és megkaptam az alkalmasságit!!! Megéri azt a 100ezer ftot amibe a szemüveg kerül
2015. szept. 30. 23:01
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi az infót! Igen, hallottam róla, de ezen még nem gondolkodott a párom. Bár ő nem akar hivatásos sofőr lenni, de lehet egyszer megéri majd összegyűjteni rá a pénzt.
2015. okt. 1. 20:50
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem az egyetemen az élettan tanárom színtévesztő, de pl. neki nem nagyon okozott gondot ebben a munkakörben annyira.
2018. márc. 9. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!