Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szabad monoklival kontaktlencs...

Szabad monoklival kontaktlencsét viselni?

Figyelt kérdés

Sétáltam egy plázában egy haverral ajándékot keresvén, majd váratlanul belém kötött egy ember s agyon vert.. (részletekbe nem szeretnék most belemenni). Szóval van egy monokli a bal szemem alatt, ezalatt viselhetek kontaktlencsét?

Esetleg viselhetem csak a jobb szememben a lencsét, amig begyógyul?Szemüveg most nem adott.

2013. dec. 19. 00:29
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha be tudod tenni a szemedbe mindenféle akadály nélkül, akkor viselhetsz. Ha a szemed nem érintett a zúzódásban, akkor berakhatod. De, amint kellemetlen érzés, hogy bent van, minél előbb ki kell venni, mert ha begyullad a szemed az fájdalmas dolog.

Amúgy látsz azzal a szemeddel, amelyik alatt a zúzódás (monokli) van? Nincs ráhúzódva a szemedre? Ha rá van, akkor ne rakj be lencsét.

Szerintem egyet is betehetsz, ha csak azzal látsz, de a térlátást figyelembe véve talán jobb a kétszemes megoldás :D

Ilyenkor elvileg nem kellene a szemedbe rakni semmit, szóval ahogy írtam: addig legyen benne a monoklis szemedben a lencse, amíg nem kellemetlen, mert begyulladhat.

Sok sikert!

Majd írd meg mi volt. Bent maradt, kivetted és most csak 2 dimenzióba látsz stb.. :)))

2013. dec. 19. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!