Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemüveges vagyok, de már...

Szemüveges vagyok, de már szeretnék kontaktlencsét, de nem tudom melyik a legjobb, illetve miket kell tudni, meg ilyesmi?

Figyelt kérdés
Néztem az interneten, szerintem a havi a legjobb. De nem értem teljesen hogy hogy is van. A dobozban 3 db van, és írja, hogy egy hónapnál tovább ne használjuk. De akkor azt a 3 db kontaktlencsét egy hónapon belül el kell használni, vagy úgy van, hogy megveszem a 3 darabosat, és pl. júniusra, júliusra, és augusztusra is jó..? vagy hogy van, nem értem :(

2013. dec. 14. 12:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Először is elmész egy optikában, és ott bemérik a szemedet, és próbalencsézel. Csak úgy ne rendelj. 1 doboz 3 db, 2 doboz 6 db, az negyed év. 1 pár 30 nap.
2013. dec. 14. 13:47
 2/12 A kérdező kommentje:

Tudom, persze először optikába megyek, majd próbalencse, és utána rendelgetem majd. :)

És köszönöm! :)

2013. dec. 14. 15:21
 3/12 anonim ***** válasza:
Szóval 3 db van egy dobozban, ebből 2 dobozzal kell venned, mert egy a jobb szemedre,egy a bal szemedre (persze van olyan is, hogy az egyik szem tökéletes, és arra nem kell semmi, de ez ritka). Egy lencsét 1 hónapig viselik, a 3-3 db lencse, az 3 hónapra elegendő.
2013. dec. 15. 12:15
 4/12 anonim válasza:
46%
Néha sokkal olcsóbb, ha nem a netről rendeled meg a lencsét. Én az optikuson+illesztőmnél 4600Ft-ért kapok egy párat, ami 6 hetes. Érdemes körülnézni több helyen:)
2013. dec. 17. 14:21
 5/12 anonim ***** válasza:
4600 egy pár. Az minden, csak nem olcsó :D
2013. dec. 17. 15:28
 6/12 anonim válasza:

4600 Ft- egy pár, de nem 4 hetes (max 30 nap), hanem 6 hetes(42 nap) Így azért más.

Tehát amíg a 30 napos lencséből egy doboz 3 hónapra elég, addig a 6 hetesből egy dobozzal 4,5 hónapra. :)

2013. dec. 17. 15:57
 7/12 anonim ***** válasza:
Nekem a 30 napos lencsém bírja 1,5 hónapig minimum. Abból 3 pár 10 ezer. Szóval...
2013. dec. 17. 15:59
 8/12 anonim válasza:

Hát igen, az úgy más. Ha megteheted, hogy játszol a szemeddel, akkor használd így. Én inkább veszek új lencsét, mint szemcseppet és antibiotikumot.

Nem véletlenül van meg a hordási ideje a lencséknek. ;)

2013. dec. 17. 16:04
 9/12 anonim ***** válasza:
Ugyanmár, a gyártók alapból belekalkulálják a plusz 2 hetet... csak ezt nem reklámozzák. Amúgy elárulom: 6 hetes nincs ;) ugyanúgy havit kapsz.
2013. dec. 17. 16:06
 10/12 anonim válasza:

Wáó tényleg havit kapok? Akkor miért van a csomagolásán vagy 3 nyelven, hogy 6 hétig használható? Szerinted nem néztem meg a csomagolását, csak osztom az észt a kérdezőnek? :D

De ezzel én ezt le is zártam. Mindenkinek gyulladásmentes szemet, és boldog karácsonyt! :)

2013. dec. 17. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!