Pixeles/beragadó foltos látást mi okoz időnként?
Figyelt kérdés
A látótér bármely részén jelentkezhet, tehát centrális és perifériás területen is. Van olyan hogy csak felvillan egy pontban majd el is tűnik (ez általában piros és fehér szokott lenni), van hogy felvillan és mintha beragadna a foltocska (általában fehér) ekkor szemmozgatásnál eltűnik, vagy pedig magától is csak hosszab idő kell neki (pár mp), és van amikor éppen a centrális látásomnál jelentkezik megfigyelhetem, ahogyan szabálytalan alakban cikázik a kis fehér pont, amolyan muslinca effektusra hasonlít, amikor rosszul dörzsöli meg valaki a szemét, vagy pedig megnyomja, és sok kis apró felvillanó meg eltűnő muslincát lát, csak az én esetemben ne méri a szemet külsőt hatás, és úgy látom pár mp-ig, mintha bejárná a retina apró ereit, majd egy bizonyos útvonal bejárta után eltűnik és látok normálisan. Kérdem én ha vészegénység vagyok, akkor ez lehetséges? Ez nem biztos csak érdekelne. (22/F) ui: olvastam olyat is, hogy amikor kezd megkeményedni aszemlencse, akkor akar olyasmit produkálni, hogy kicsit meghúzz aa retinát időnként, és attól is lehet ez. Látótérkiesésem nincs, ezt onnét tudom hogy elvégeztem itthon az a sárga köröcskés felvillanó tesztet monitor előtt sötétben közelről.2013. nov. 3. 23:56
1/2 A kérdező kommentje:
*ha vérszegény vagyok
2013. nov. 3. 23:59
2/2 anonim válasza:
Szerintem mindenképp kezdj a háziorvosodnál, mert ezt ezer dolog okozhatja. Vérnyomásproblémák, nyomás a szemben, esetleg valami élősködő, agydaganat akármi. Remélhetőleg nem komoly, de a kivizsgálást nem kellene halasztgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!