Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » 0,5 Szemre kell szemüveg?

0,5 Szemre kell szemüveg?

Figyelt kérdés
2013. okt. 23. 19:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Pont, hogy 6-os felett nem csinálják. Hanem alatta.
2013. okt. 23. 21:01
 12/14 A kérdező kommentje:
egyébként arra gondoltam hogy veszek addig kontakt lencsét amíg vezetek meg a dokihoz elmegyek alkalmasságira , de vannak ott paraméterek a netes rendelésben hogy görbület az mit jelent?, nem tudom a szemem görbületét. Az nem baj ha addig amíg vezetek valamilyen random görbületű lencsét viselek?
2013. okt. 23. 21:08
 13/14 anonim ***** válasza:
A görbületet optikus tudja bemérni. Csak úgy random amúgy se vegyél lencsét, mert lehet nem bírja a szemed bizonyos típusúakat. Én hordtam negyed évig egy típust, majd elmentem váltani, próbalencsézni, kinéztem hogy tök jó lesz, tetszik. Felpróbáltam és a szemem utálta, vörös lett tőle, és szúrt...
2013. okt. 23. 21:11
 14/14 anonim ***** válasza:

Most úgy gondoltad, hogy az egyik szemedre veszel mondjuk -0,75 Dioptriásat, a másikra meg - 1,25 Dioptriásat??

Ezt nem ajánlom. Elmész az optikába , ott bemérik pontosan, megtanítják hogy vedd ki, hogy rakd be.

Ha nem a megfelelőt használod még ronthatsz is a látásodon.

Sok optikában 1 hónapos próbalencsét is lehet venni, amit bemértek, utána már tudsz rendelni, ha éppen így akarsz kontaktlencsét venni.

2013. okt. 23. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!