Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » 0,5 Szemre kell szemüveg?

0,5 Szemre kell szemüveg?

Figyelt kérdés
2013. okt. 23. 19:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Általában annyira nem szoktak hordani.
2013. okt. 23. 20:00
 2/14 anonim ***** válasza:

Már mint, hogy a táblán a piros vonalig tudtál olvasni?

Azaz 0,5 a nyers látásod?

Erre bizony kell!

2013. okt. 23. 20:03
 3/14 A kérdező kommentje:
igen ,a piros vonalig tudtam olvasni az egyik szemem 0.5 a másik 0,6, most jogsi előtt állok és nem tudom mit mond majd az orvos, meg még otthon se mondtam meg.
2013. okt. 23. 20:20
 4/14 anonim ***** válasza:

Ez azt jelenti, hogy ahova fókuszálsz ott látsz ennyit, a periférián még kevesebbet.

Tulajdonképpen magadért lesz fontos szemüveget vagy kontaktlencsét hordani, mert ez csak tovább romlik. De azért ilyen látás csökkenésnél már neked is kell érezni, hogy nem jó a látásod. Viszont ez még jól javítható, szerintem szemüveggel fogsz tudni olvasni 1,0- 1,0 -et is :)

Valamint minek tanulsz? Ott is van határ a szakmai alkalmasságinál.

2013. okt. 23. 20:25
 5/14 A kérdező kommentje:
Hát rendész vagyok, egyébként 8.-as voltam mikor elromlott annak már 3 éve , 8.-ba hosszú hajam volt és azt mondták hogy az elronthatja, aztán levágattam egy évvel később és azóta nem romlott.
2013. okt. 23. 20:30
 6/14 anonim ***** válasza:

Rendvédelmi szakközepes ?

Most 11-es vagy? Akkor te még nem kapsz szakmát az érettségi mellé. A mostani 9.-esek már igen, erre a látásra már nem kapják meg az I fokú alkalmasságit.

Továbbtanulásnál /ha ezen a vonalon tervezed/ a célzó szemnek 1,0-ásnak kell lennie.

2013. okt. 23. 20:35
 7/14 A kérdező kommentje:
ja 11.-es vagyoké ha érettségi után maradnák még 2 évet akkor kapnák rendészeti fakultációt de arra nem maradok.
2013. okt. 23. 20:43
 8/14 A kérdező kommentje:
nincs valami módszer amivel lehetne javítani? (nem szemüveg és kontakt lencse)
2013. okt. 23. 20:44
 9/14 anonim ***** válasza:
Lézeres szemműtét, de azt már csak akkor, ha nincs magasságbéli növekedés. Előtte fölösleges megcsináltatni, illetve meg sem csinálják. Csak pénz kidobás, mert ha nősz a szemüreg csontos rész is változhat és újra romlik a látás. Ezek nem olcsó műtétek.
2013. okt. 23. 20:52
 10/14 A kérdező kommentje:
a lézeres szemmütétet ugy tudom hogy csak 6-os szem felett csinálják, de valami szemtorna vagy ilyesmi gyakorlatra gondolok.mert igazábol nem jelent akadályt eltom olvasni mit ir a tanár a táblára stb.
2013. okt. 23. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!