Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencse vagy szemüveg?

Kontaktlencse vagy szemüveg?

Figyelt kérdés

4 évvel ezelőtt kezdődött.

-0,5-s volt mindkét szemem, írtak szemüveget, amit hébehóba hordtam is, idővel később -0,75 lett és most vagyok -1,25-nél.

Szerencsére egy évvel ezelőtt voltam szemvizsgálaton, illetve ma is elmentem, nem romlott tovább a szemem, és azt mondták, hogy nem is fog tovább romlani, maximum még negyed dioptriát, mert 24 évesen megállok a fejlődésben, és nem fog romlani tovább. Remélem így van :)

A lényeg, teljesen jól tudok közlekedni és lenni -1,25 szemekkel, amikor vezetek vagy már elfáradnak a szemeim akkor hordom a szemüveget, amúgy nem. Nem szeretem, hosszú távon nem tudom elviselni, zavar, hogy van valami a fejemen egész nap.

Kontaktlencsével júniusban próbálkoztam, amikor ingyenes volt, de nem jött össze, őszintén szólva beszari voltam. :) Azóta gyakoroltam, és jobban megy a dolog, majd januárban megyek vissza, újra megpróbálni.

Mit gondoltok a kontaktlencséről? Sok jót olvastam róla, illetve hallottam róla barátoktól. De rosszat is, igaz, hogy meglehet tőle vakulni? :S

Úgy gondolom, hogy ha az ember hasonló esetben, mint én, nem -4 5 és többi szemekkel, ha folyamatosan hord vmi eszközt, akkor ellustul a szem, és tovább romolhat, azonban, ha csak akkor hordom amikor érzem, hogy már elfáradtak a szemeim, akkor végülis tornáztatom őket ezzel, és nem romlik tovább, nem?

2013. okt. 11. 21:57
 1/1 anonim ***** válasza:
Én imádom a lencsét :) Amúgy meg nem kell folyamatosan hordani,én napi 1 napot kiveszem, nah meg estére is, hogy pihenjen a szem. A szem nem lustul el, mégis mitől lusutlna el? Attól romolhat, ha erőltetted, tehát nem hordasz szemüveget.
2013. okt. 12. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!