Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Megfog javulni a szemem?

Megfog javulni a szemem?

Figyelt kérdés
Az egyik szemem 1-es, a másik 0,75-ös (a legutóbbi vizsgálat alapján). Nem tudom, hogy azóta romlott-e, de remélem nem. Tudom, hogy ez mindenkinél változó, de a szemüveg hordásától van esély rá, hogy romlik? Csak órán használom a szemüveget, meg moziban. Néha kicsit zavar, hogy nem látok mindent élesen, de már egészen hozzászoktam. Egy ismerősömnek van egy könyve, ami az ilyen kisebb szemproblémákat hozza helyre gyakorlatokkal, érdemes kipróbálnom, hátha javul egy kicsit?

2013. szept. 16. 20:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Hát, én 3 dioptriáig nem hordtam szemüveget. Tornáztattam is. De nálam nem állt le a romlás, sőt, romlott tovább. Most 5-5-ös.

Hordd a szemüveget, az tutira nem ront, és mellette tornáztasd nyugodtan, az max nem használ, rontani biztos nem fog.

2013. szept. 17. 15:39
 2/5 A kérdező kommentje:
Elvileg a szemüvegtől azért romolhat, mert nincs erőltetve, használva. Van aki azt mondja, romlik, van aki azt, hogy nem.:( Nem tudom.
2013. szept. 19. 20:32
 3/5 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a szemüvegnek nincs erre kihatása. Legalábbis nálam, tapasztalatból mondom, semmi kihatása nem volt. Itt van egy hasonló topik, ahol szintén voltak mindenféle vélemények: http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__szemproblemak__29487..
2013. szept. 20. 06:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Amúgy az egész attól függ, hogy milyen okból romlott a szemed. Ha azért, mert nem használod az izmaid, akkor lehet, hogy ha nem hordasz szemüveget, az segít rajta. De ha azért, mert a szemgolyód formája torzult, ellaposodott, ami a legtöbb rövidlátónál így van, akkor a torna nem segít rajta, és ha vitaminhiány miatt rossz a látásod, azon sem.
2013. szept. 20. 11:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2013. szept. 20. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!