Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Tényleg meg lehet vakulni a...

Paris hilton kérdése:

Tényleg meg lehet vakulni a kontaktlencsétől?

Figyelt kérdés
Pl. valami fertőzés..?
2008. jún. 28. 15:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
89%
Igen, meg lehet vakulni tőle, de nem nagy a valószínűsége. Acanthamoeba hystolytica a kórokozó neve, és vízben él. Aki nem hiszi, nézzen utána.
2008. júl. 28. 15:04
 12/14 anonim ***** válasza:
ennyi erővel az sétálástól is meg lehet vakulni, ha véletlen szemből a szemedbe szúródik egy vasdarab-.- (ennek kb akkora a valószínűsége mint a kontaktlencsétől való megvaklásnak:D)
2009. nov. 17. 20:43
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

KIs porckacukortól is meg lehet fulladni ha légcsőre megy véletlen. Meg süketülhetsz egy ceruzától amivel a füledet vakarod. Megbénulhatsz ha belenyúlsz vizes kézzel a konektorba, de meg is halhatsz. Szarás közbe elpattanhat egy ér az agyadba. Szívrohamot kaphatsz álmodba. Halálra rémülhetsz. De halálra unhatod is magad:)

A szervezet mindig reagál, érzed hagond van és azt orvosolni lehet, kell. Nekem 6 éve van lencsém. Mindent eljárás szerint csinálok. Ha valami gond van pl. belemegy vmi aszembe vmi idegen tárgy akkor az szúr és kikönnyzed. Nekem egyszer a lencse egész buli alatt szúrt vmi miatt valószínüleg elszakadt amikor betettem és nem bírtam már kikaptam a szememből több óra szenvedés (hunyorgás.viszketés) után utána 5 napig vörös volt a szemem és alig tudtam kinyitni. De a szervezet mindig regenerálódik. 1 hétre rá semmi bajom.

2010. márc. 24. 02:52
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
fertőzés csak gyulladáson, seben keresztül mehet be. Azt úgy is érzed ha valamifáj viszket szúr vagy vörös a szem, akkor nyilván hanyagolni kell egy darabig a lencsét
2010. márc. 24. 02:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!