A számítógépezés rontja a szemet? Meg lehet tőle vakulni?
Ha rontaná akkor én már vak lennék, mert 14 éve minden nap itt ülök szinte egész nap... kivéve mikor alszok.
A szemem nem lett rosszabb. Úgy tudom a régi nagy monitorok még ronthatták a szemet, de a mostani laposak már nem.
Az LCD/TFT monitorok szemkímélők. Természetesen ettől még jó a szemnek, ha tartasz 1-2 óránként azért szüneteket.
A nem túl régi katósugárcsöves monitorok is elég biztonságosak. Az alap technológia ugyan elég gáz a szemre nézve, de ezekbe már igen jó szűrők vannak beépítve, és nagyon komoly szabványoknak kell megfelelniük. Ha a monitorodat az ezredforduló környékén gyártották, attól már nem kell tartani. A 90-es évek környéki monitorok még nagyon károsak voltak a szemnek, de kizártnak tartom, hogy neked olyan lenne.
Ha katódsugárcsöves (nem lapos) monitorod van, állítsd be a képfrissítési gyakoriságot minimum 72 Hz-re. A 60 Hz az nekem régen nagyon szembántó volt, érzékeny a szemem.
Az LCD monitorokkal viszont már semmi gond nincs. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!