A cukor tud olyat okozni h sokszor elhomályosul a látás, és ma reggelre meg a jobb szememre egyáltalán nem látok?
Ez csak tipp, mert nincs diagnosztizálva, csak hát én magamnak mértem már 10-12-es cukrot, és tegnap este vacsora után is kifeküdtem, és attól tartok, eszméletlen is lettem, mert semmire se emlékszek, hajnalban arra keltem h üvölt a TV meg megy minden (számítógép stb). Csak arra emlékszek h evés után elgyengültem és lefeküdtem aztán innentől elvágták.
Na ez se érdekelne, viszont ez az első alkalom h arra kelek h a jobb szememre nem látok, ha eltakarom a balt, akkor csak foltokat, pl a monitoron látom h fehéren világít de csak foltban, semmi mást. A bal kb tökéletes, de a jobb majdnem nulla, és eddig elmúlt mindig ez a "foltosodás" olyan 20 perc alatt, de most nagyon durva és már 2 órája se múlik.
Ez minek a tünete? Lehet azé h nagyon megugrott a cukrom este? Vagy teljesen más és köze sincs ahhoz?
(már voltam diabet-nél de elhajtott h nyilván képzelődök, egy agybeteg csaj sajnos, szal reménytelen, de még le is fotóztam neki a vércukormérő kijelzőjét amikor 12 volt, erre azt mondta, h nyilván rossz a műszer)
Csak azért írom h tehát voltam én már, próbáltam én már mindent, de eredmény nincs.
Lehet ez tehát az esti-éjjeli cukor-megugrás miatti eszméletvesztéses állapot miatt?
És el fog múlni vagy így maradok ? Mit tehetnék h elmúljon? ilyen még nem volt, és pont 2 hét múlva kell átfogó vizsgálatra mennem, megőrülök ha pont most romlik el a szemem .... Légyszi mondjatok vmit akár tapasztalatból akár szakembertől!
köszi
hát most jöttem ki úgy h estére vissza kell mennem, aztán hétvégén jövök el véglegesen. addig még napi 1 infusio.
de akkor a HO ad simán warfarint és az elég is lesz? csak mert látom a dobozán h "J", aztán majd beleköt nekem. na de ok, reménykedjünk.
de te is azt írod, hogy "ha már volt", azaz akkor te is jóval rizikósabb jövőt jósolsz nekem? :((
és ha semmit se szednék, akkor vszínű, jönne egy következő attack? most meg annyira félek h nem merem abba hagyni, aztán duplán szedem a warfarint is.
ja és még azt meg tudnád mondani h ezt utólag CT-vel vagy MR-rel ki lehet mutatni? mármint egyrészt hogy van-e bárhol kis rög esetleg és hogy a neuronok milyen mértékben haltak el ? vagy ezt szokás egyáltalán? mert hát a látás miatt gondolom csak sérült egy X terület ...
köszi
aha köszi
hát a prtothrombin-értéket nem tudom, én csak úgy belőttem ezt a 2 x 3 mg-os átlagot a warfarinból jobb híján.
és akkor a heparin is tud "feleslegesen túlhigítani" ??
szal én most a nővérkét mindig megfűzöm h nyomjon bele 5000 NE heparint is és ne csak tiszta inf legyen, mert tényleg azóta halálfélelmem van :(
most akkor ez is baj lehet? csak nagyon félek abba hagyni mindent ...
+ ha nekem egyszerűen semmi rizikófactorom nem volt, de tényleg semmi, akkor most komolyan félnem kell? vagy egyáltalán ez miért történt? semmi de semmi, sportolok, nincs magas RR, nincs colesterol, nincs cigi nincs pia, semmi sincs ...
most akkor mégis miért? :(((
Szívritmuszavar,véralvadás örökletes zavarai,a szívbillentyű betegsége okozhatja,de ha neked előtte más panaszod nem volt,a szíveredet valószínűleg kizárható.
Jó lenne tudni,azt is hány éves vagy. A kor előrehaladtával fiziológiásan csökken a véráramlás sebessége,ami thrombusok kialakulásához vezethet. Ilyenkor szokták megelőzésként adni az Aspirin Protectet.
hihetetlen de tudod eléggé elszomorító is ...
amúgy fiatal vagyok viszonylag
de hát pl apámék se szednek semmit és 65-70 évesek ...
az aspirin protectben van más is az acetylsalicilsavon kívül?
a másik pedig h most az egyik szemmel való homályos és foltos látás szted a jogsinál probléma? na meg a versenyzői engedélynél? :(
Az Aspirin Protectben nincs más. Amúgy 60 év fölött ajánlott szedni mindenkinek. Segít megelőzni infarktust,STROKE-t.
Szerintem a látásod a jogosítványt nem befolyásolja. Sport?Mit sportolsz?
és vegyünk extrém példát:
egy szemmel is lehet jogsit kapni? vagy ez kizáró ok?
köszi szépen hát huh nehéz kérdés.
én azt látom h abszolút háziorvos-függő ... van amelyik szinte rá se néz a paciensre vagy csak nem érdekli és automatikusan pecsételget, de aztán az enyém meg az a véglet aki a legkisebb kis hülyeségbe is beleköt, mert mindig azzal jön h az ő felelőssége minden. sokszor már túlzott is és idegesítő is na meg értelmetlen is h magasról tesz mindenre, felőle aztán ott előtte megdo..lhet a beteg, csak a lényeg h legyen szabályosan ledokumentálva.
na kíváncsi leszek, mert holnap megyek hozzá, de kicsit félek ettől most ....
senki nem tud egy konkrét jogszabályt a kizáró diagnosisokkal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!