A cukor tud olyat okozni h sokszor elhomályosul a látás, és ma reggelre meg a jobb szememre egyáltalán nem látok?
Ez csak tipp, mert nincs diagnosztizálva, csak hát én magamnak mértem már 10-12-es cukrot, és tegnap este vacsora után is kifeküdtem, és attól tartok, eszméletlen is lettem, mert semmire se emlékszek, hajnalban arra keltem h üvölt a TV meg megy minden (számítógép stb). Csak arra emlékszek h evés után elgyengültem és lefeküdtem aztán innentől elvágták.
Na ez se érdekelne, viszont ez az első alkalom h arra kelek h a jobb szememre nem látok, ha eltakarom a balt, akkor csak foltokat, pl a monitoron látom h fehéren világít de csak foltban, semmi mást. A bal kb tökéletes, de a jobb majdnem nulla, és eddig elmúlt mindig ez a "foltosodás" olyan 20 perc alatt, de most nagyon durva és már 2 órája se múlik.
Ez minek a tünete? Lehet azé h nagyon megugrott a cukrom este? Vagy teljesen más és köze sincs ahhoz?
(már voltam diabet-nél de elhajtott h nyilván képzelődök, egy agybeteg csaj sajnos, szal reménytelen, de még le is fotóztam neki a vércukormérő kijelzőjét amikor 12 volt, erre azt mondta, h nyilván rossz a műszer)
Csak azért írom h tehát voltam én már, próbáltam én már mindent, de eredmény nincs.
Lehet ez tehát az esti-éjjeli cukor-megugrás miatti eszméletvesztéses állapot miatt?
És el fog múlni vagy így maradok ? Mit tehetnék h elmúljon? ilyen még nem volt, és pont 2 hét múlva kell átfogó vizsgálatra mennem, megőrülök ha pont most romlik el a szemem .... Légyszi mondjatok vmit akár tapasztalatból akár szakembertől!
thrombus elzárta az eret.
azt mondják h mindegy, hiába aggódok utólag mert az első 4-5 percben eldől minden, na addig meg még a mentő se ért volna ki. elhaltak ott az agysejtek és vége,
egyébként a jobb szememre alig látok, azóta se nem javult, se nem romlott, de hát épp elég ez.
most azt nem tudom h ha a bal szemem meg nagyon jó, akkor majd hozzá fog romlani az is? meg a fény nagyon bánt, na meg félek továbbra is mert azt mondják ez gyakori előjele a strokenak.
azt az összefüggést viszont nem értem h miért a pitvari ritmuszavartól lehet ilyen elzáródást kapni, és így főleg félek, mivel eléggé arrythmiás vagyok. vacak érzés nagyon.
AV blocktól kezdve az asystoleig volt már nekem minden (term. sikeres reanimáció), de valamiért igazából rohadtul nem érdekli a kardiológusunkat h csináljon vmit. ahhoz képest h 9 éve járok hozzá és panaszkodok erős anginára és a Holter is mutatott pár érdekes dolgot, csak simán nem érdekli, és 9 éve még egy UH-ot se sikerült kierőszakolnom tőle valamelyik aktuális rosszullét miatt, amikor meg történik vmi, akkor csak megrántja a vállát h az élethez szerencse kell szal ez van. és igazából kiröhög. megpofoznám legszívesebben ... de tényleg tehetetlen vagyok. (ott kezdődik h ha egyáltalán hajlandó fogadni őnagysága)
nos hát ez van, jobb szemem tehát 80 %-ban elveszett, de ez is semmi ahhoz képest h egyfolytában félek, mikor kapok egy újabb TIA-t, és lesz esetleg valami durvább maradványa :( a hétvégén terveznek kiengedni, utána megyek megpofozni ezt a k..-t.
értem, na de skkor nem a ritmuszavart kéne kezelni?
amúgy most szedek (kapok) heparint, aspirint és warfirint. nem tudom a két utóbbi mennyire jó vérhigító, de remélem kiküszöböl egy következőt ..
Kedves kérdező! Megmondanád hány éves vagy? Olyan profi orvosi kifejezéseket használsz, mint minimum egy orvostanhallgató.
Én 56 évesen jó pár betegséggel küzdök, de csak ámulok a megfogalmazásodon.
Egyébként pedig jobbulást.
Én csak azt nem értem,ha tudott AV-blokkod,ritmuszavarod van(volt),miért nem kaptál már eddig is alvadásgátlót.
Semmilyen gyógyszert nem szedtél a ritmuszavar miatt?
Ha kezelik a ritmuszavarodat és folyamatosan szeded majd az alvadásgátlót,kicsi lesz az esélye az ismétlődésnek.
Viszont a szemed soha nem lesz már tökéletes és a bal tényleg fokozottabban fog romlani. Mindegy. Lényeg az,h ITT VAGY!
hát ja rendes vagy de minek is vagyok itt?
egyedül propranololt szedek, na ezt is csak a magam javaslatára + nitromintet, de komolyabb antiarrythmiás szert nem. na meg anticoagulátumot se.
azért egy propafenon meg syncumar mégis erősebbmeg függőséget kialakító szer, nem?
nem tudom, h esetleg a 3 x 500 mgs aspirin kellően higítja-e vagy a warfarin, clop. kell-e hozzá, de tök jó lenne ha ezt szakorvos esetleg méltóztatna megmondani, mert nem igaz már h mindent nekem kell kitalálnom. a mostani heparint is én állíttattam be, mert a nővérke közölte h igazából nem tudja pontosan hány NE-t szoktak lefolyatni naponta, neurológusuk meg nincs ... elég vicces kórház (komoly! állítólag aki volt kettő, azok nemrég húztak külföldre és most csak úgy megyeget a neurol oszt, de orvos nem igen van). aztán mivel féltem nagyon az ismétlődéstől, nyomattam vele keményen, már kékek voltak a karjaim, de nem érdekel. az első napokban 20 ezer NE-t kértem 2 x 500 ml -ben, 4 nap után meg csökkentettem, most már csak 2 x 3000 NE heparin jön. én nem értem a dolgot, de ezek szerint a zárójelentést is én fogom magamnak megírni?
ja természetesen a warfarint is én hozattam ismerőssel, szóval itt már semmi se csoda, most csak azon agyalok h a warfarin vagy a clopidrogel maradjon hosszú távon? esetleg hozzáértőtől ötlet?
na meg ilyenkor keringésjavítókkal se lehet már javulást elérni, igaz? és szóval a másik szem rosszabbodása is tök evidens? ez egyenesen király ... és lehet esetleg tenni vmit ellene? ezelőtt annyira de annyira 200%-osak voltak a szemeim h a legalsó kis vackot is elolvastam meg tényleg semmi se volt probléma, na de most így meg minden homályos, foltos.
úgyhogy tényleg nem tudom van-e értelme annak h itt vagyok .. a természet kár h nem rendezte le ezt jobban :(
"Én csak azt nem értem,ha tudott AV-blokkod,ritmuszavarod van(volt),miért nem kaptál már eddig is alvadásgátlót. "
háát szted én értem? .... abszurd tényleg, de szal évente leírja a papírra a diagnosisokat aztán nem csinál semmit,mármint szerinte nem kell gyógyszer de akinek eddig mondtam, az mind ki volt akadva h egy II. fokú AV blockra se szedet semmit ... de tudnám még sorolni, van pár érdekes diagnosis :(
(a többi beteg szerint ott rontottam el a dolgokat h csak úgy simán doctornőnek szólítottam, és ő pedig főorvosnő, na és erre rendkívül kényes mert nagyon gőgős, suprabüszke egy nőszemély ... állítólag ezzel vérig lehet sérteni. az ész megáll na ...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!