Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencse előtt feltétlen...

Kontaktlencse előtt feltétlen kell hordani fél évig a szemüveget?

Figyelt kérdés
nekem már több mint fél éve megvan a szemüvegem de csak akkor vettem fel ha nagyon szükségem volt rá (nem láttam azt amit kellett volna). Ettől függetlenül lehet kontaktlencsém? Mert nagyon utálom a szemüveget és nem is áll jól xD

2013. jún. 12. 20:07
 1/3 anonim ***** válasza:
nekem egyből kontaktlencsém lett, amikor kiderült, hogy rossz a szemem, szóval szerintem nem feltétlenül.
2013. jún. 12. 20:22
 2/3 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem is kell szemüveg ha nem akarsz. Ez csak az optikusok mániája, mivel abból van a sok pénz nekik. Nekem sose volt szemüvegem, mindig lencsét hordok.
2013. jún. 13. 18:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Több mint 5 éve nem hordtam szemüveget (mondjuk kellett volna...) és így vettem kontaktlencsét. Az egyetlen dolog amire a boltban is figyelmeztettek a próbalencsénél hogy első nap csak egy-két órán át használjam a lencsét, majd minden nap néhány órával hosszabb ideig amíg el nem érem a 12 órás használatot (az én lencsém napi 12 órán át használható). Ez azért kell mert a hirtelen éleslátástól az idegrendszert afféle "sokkhatás" éri és ezért hozzá kell szoktatni ahhoz hogy jól látsz.
2013. jún. 13. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!