Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Lézeres szemműtét után egyből...

Lézeres szemműtét után egyből jól látok majd?

Figyelt kérdés
Csütörtökön lesz a műtétem és mivel most -7-es ezért remélem egyből jól látok majd, mert a 7-es szemüveget nem rakhatom vissza ha esetleg javul valamennyit egyből. Valaki elmondaná, hogy neki hogyan volt ez műtét után? Köszi!
2013. máj. 14. 13:53
 1/9 anonim ***** válasza:
Egyből jól fogsz látni, csak a szemed pár napig érzékeny lesz a napfényre, a világosságra, ezért napszemüveg kell pár napig.
2013. máj. 14. 13:57
 2/9 anonim ***** válasza:
A teljes gyógyulás fél év.
2013. máj. 14. 13:58
 3/9 anonim ***** válasza:
Az első napokban nemhogy jól, de egyáltalán nem fogsz látni :)
2013. máj. 14. 13:59
 4/9 anonim ***** válasza:
2013. máj. 14. 14:04
 5/9 A kérdező kommentje:

tök jó, hogy mindenki mást ír

És akkor az ember fél évig nem lép ki a házból, nem dolgozik? Ez akkor hogyan is van?

2013. máj. 14. 14:15
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem, nem :D azt nem úgy kell elképzelni, hogy fél évig rossz a szemed. Hanem a műtét után egy ideig fáj, meg érzékeny. Aztán utána még kell idő, mire rájön, hogy azt gyógyítani kell. A dokik fél évet mondanak biztosra, hogy akkor már teljes az eredmény.
2013. máj. 14. 14:17
 7/9 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, hogy Intra Lasek lesz szóval szerencsére a fájdalmat meg a többi macerát megúszom. Bár eléggé félre nézhettek valamit, mert a hölgy kijelentette hogy nem vállalnak mert vékony a szaruhártyám erre beszélt a főorvossal és mondta, hogy csak IL-kel vállalnak..mondom oké. Erre neten olvasgatok, hogy a vékony szaruhártyásokat CSAK PRK-val műthetnek. Nah most akkor mi van. Csütörtökön műtenek akkor rákérdezek, de vicces lesz ha a végén kiderül, hogy PRK-val műtenek én meg össze szedtem fél millát.
2013. máj. 14. 14:21
 8/9 anonim válasza:
Nagyban függ a műtét típusától a gyógyulási idő. Az "egyszerűbb" után általában 6 hónapot mondanak. Én az adott szemklinika egy drágább műtétjét választottam, ami után 2 nappal már tökéletesen láttam. Bár az olvasás és egyéb közelre való fókuszálástól nagyon gyorsan megfájdult a fejem, és körülbelül egy hónap volt, mire tényleg megszokta a szemem az új fókuszálást. Szemcseppet 1 hónapig kellett használnom, és szükségem volt műkönnyre, mert eléggé gyorsan kiszáradtam a szemem. Mivel a műtét alatt nem vágtak bele a szaruhártyámba, ezért nem kellett utána folyamatosan napszemüveget hordanom. Az utána lévő pár napban azért jól jött, de nem volt extrém UV érzékeny.
2013. máj. 16. 03:16
 9/9 A kérdező kommentje:
Túl vagyok rajta ma 1 hete:) Az nap alvás után tökéletesen láttam, nagyon-nagyon messzire, még 100%-os de bízom benne hogy az lesz. nekem 2-3 hónap szigorú napszemüveg. Ha kint vagyok soha sem veszem le, mert attól is vissza romolhat. Szemcseppekkel is barátságot kötöttem viszem őket mindenhova és telefon jelez ha cseppenteni kell. Imádok úgy felkelni, hogy minden tiszta. :)
2013. máj. 23. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!