Mitől romlik a szeme egy fiatalnak? (Továbbiak lent. )
Ez jellemzően örökletes dolog, ha ilyen fiatalon ilyen drasztikusan romlik a szemed. Én nagyapámtól örököltem a rövidlátást, pontosan ugyanannyi volt a dioptriánk is mindkét szemünkre. Már 12 éves koromban az egyik szemem -4,75, a másik -2-es volt, pedig akkor még semmilyen "szemrontó" tevékenységet nem végeztem, nem számítógépeztem, tv-ztem.
A lézeres műtét nagyon jó opció, én is ezt választottam és most tökéletes a szemem. De ezt 18 éves kor alatt nem fogják elvégezni mert addig még változhat a dioptriád. Várj nagyjából 20 éves korodig, aztán kezdj érdeklődni a műtétről.:)
hát egy cipőben járunk sajnos:(
én most 9-es vagyok,és én is 7-es koromban vettem észre,hogy rosszabbul látok távolra,most meg már teljesen homály még 8-os koromban mentünk el szemészetre,és ott írtak fel egyik szememre -1-es és másikra -1,25-ös szemüveget,aztán most elmentünk megint,és már 1,5-ös kell :(( én sem értem mitől romlik már sírok emiatt,mert eddig nekem semmi bajom nem volt,tökéletes volt a szemem gyerekként,erre most :(( nagyon rossz érzés,én is csak a táblához veszem fel,mert nekem is megfájdul benne a fejem,meg zavar is,meg jól se áll,próbáltam a kontaktlencsét is de azzal az volt a baj,hogy bezavart közelre,és közelre rosszabbul láttam benne,mint lencse nélkül,de ugye távolra meg tökéletes volt.De amúgy az a rossz benne,hogy teljesen bevérzett a szemem,meg be is gyulladt tőle,szóval így azt nem hordhatom,és már sírhatnékom van,ha erre gondolok,hogy milyen jó volt,és hirtelen a semmiből meg elromlott :'( bocsi,ha néhol kicsit zavarosan magyaráztam,csak kicsit kivagyok(nem csak emiatt persze),ja még annyit,hogy anyukám megcsinálta ezt a műtét,és megjavult a szeme közelre is meg távolra is,mert neki mind a kettőre kellett javítani.Én is ezt fogom majd,ha elmúltam 18,így még 3 évem van odáig,addig kibírom szemüveggel :(
Van egy genetikai rész, ami a növekedéssel van összefüggésben, és ezen felül még ronthatsz azzal, ha pl. sötétben olvasol. Az, hogy hordod-e a szemüveget, teljesen mindegy, nem oszt, nem szoroz (legalábbis nekem mindegy volt, azt mondta az orvos, hogy nem muszáj hordani, csak ha kell). Úgyhogy sajnos a genetikai rész ellen sokat nem tehetsz, valószínűleg nem a te hibád.
Viszont a genetikain túl még tudod tovább rontani. Arra figyelj, hogy ne tévézz vagy számítógépezz elsötétített szobában, mindig legyen háttérvilágítás is (és itt sem egy-két alkalomtól lesz bajod, hanem ha ezt rendszeresen folytatod). Ugyanis ha mindenütt másutt sötét van, akkor csak a képernyőre fogsz nézni, nem változtatod a fókusztávolságot sose, így szerzed a plusz szemromlást a genetikai mellé.
Szemüvegkeretből meg szerezz másikat, az nem normális, hogy leesik a fejedről. Amikor az optikában veszed az új keretet, próbáld ki, hogy nem esik-e le.
Emlékezetem szerint nekem is hetedikes korom környékén lett rövidlátásom. Okára jelenleg nem tudok tudományos cikket, de saját meggyőződésem az hogy a kamaszkori stressz okozta. Akkoriban sok osztálytársamnak lett rövidlátása és mindegyik stresszes életet élt, például az iskolai és a szülői elvárások miatt, vagy családi konfliktus miatt. De ez még csak saját megfigyelésem.
Kb. 30 évesen lézeres szemműtéttel kezeltettem a rövidlátást, azóta nem kell szemüveg.
Szemjavító tippek:
Visiona Doctor látásjavító tea
(Herbáriában is lehet kapni ilyesmiket)
Napi rendszerességgel szemtorna
Reggel hideg vízzel kell a szemet megmosni amennyi időt rá szánsz.
Csukott szemmel napba nézni amikor van időd (ha rendszerességgel csinálod az is segít)
Ne dohányozz, és ne számítógépezz sokat
Ja és vannak szem egészségéért felelős vitaminok. (van olyan is amit étellel nem tudsz bevinni)
Remélem segítettem :) (A szemtornából a tibeti módszert javaslom és van egy 3 lépéses kínai is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!