Lehet, hogy túl erős lett a szemüveg?
Figyelt kérdés
Most vettem új szemüveget, előtte volt természetesen szemvizsgálat. Erősebb dioptriájú szemüveget kaptam, és most hogy viselem úgy érzem, hogy talán ez már túl sok. Látok vele, de szinte beleszédülök ahogy ide-oda nézgelődöm. Pedig a régebbi szemüvegemen meg már éreztem, hogy nem látok vele olyan jól, kissé már homályos volt távolra ezért is akartam egy újat. Cilinderes szemüvegem van, és tán a cilinder értéke is más az újnak, mint a réginek, lehet ez a baj? Gondolom egy idő után megszokná a szemem az újat, ha használnám, de nem lenne ez káros a szememnek? :( Nem akarom, hogy romoljon a szemem. Lehet ezzel reklamálni az optikában vagy felesleges? Elég sok pénz volt :(2013. ápr. 20. 21:02
1/7 anonim válasza:
a cilinderesnél kell kb. 1 hét mire megszokja a szem, biztos jó a szemüveg, nekem is cilinderes van, és nekem is ez volt!
2/7 A kérdező kommentje:
Szóval csak a cilinder miatt lehet? Mondjuk azt nem értem, hogy ennek az értéke mitől változik.
2013. ápr. 20. 21:30
3/7 anonim válasza:
Nyugi, nekem is szokott ilyen lenni,már az erősebbtől is szokott, nem kell oda ráadásként cilinder... Amúgy, ha sokáig nem szokod meg, az nem túl jó. Jobb szemészeteken megkérdezik, hogy kellemes-e, a beállított érték. Ugyanis elég szar, amikor 2 hétig szédülsz, mire megszokod...
4/7 anonim válasza:
a cilinder a szemlencse görbülete, alapesetben kerek, és a cilinder értéke attól függ mennyire vált oválissá
5/7 anonim válasza:
Remélem már megoldódott a probléma, de nem az volt a baj, hogy rögtön, miután megkaptad, feltetted? Ha másnap reggel kezded el hordani sokkal könnyebben hozzászokik a szem.
6/7 A kérdező kommentje:
Még nem oldódott meg. Hülyén hangzik, de félek használni.. :D Párszor már felvettem, akkor elég rossz volt, holnap reggeltől megpróbálom normálisan használni.
2013. ápr. 24. 21:37
7/7 A kérdező kommentje:
Jelentem, kezdek látni vele rendesen és nem szédülök tőle! :)
2013. ápr. 26. 23:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!