Most lettem szemüveges és a szemüveget felvéve mindent túlságosan jól látok. Pl.: Ha szembe jön egy ember és van egy kis bőrhibája nagyon kitűnik. Vagy ha a fehér ajtón van egy kis piszok az is. Vagy ha földön egy kis morzsa az is. Szerintem ez eléggé túlzás.
Meg ha közelről nézek valamit utána felrakom a szemüveget és messziről nézem "job2b, mint amikor simán közelről. Főleg az utóbbi miatt gondolom, hogy ez túlzás már hogy ha valamit távolról nézek szemüveggel "jobb" képet kapok mint amikor közelről szemüveg nélkül.
Inkább csak nem láttál rendesen, de ez aranyos volt:D
Hidd el, ez nem baj, nekem az első szemüvegem rosszul volt becsiszolva, az egyik szememre erősebb lencsét kaptam, olyan rosszul voltam tőle, hogy szó szerint nem bírtam menni, 3 lépésenként elestem mint valami részeg annyira szédültem és fájt a fejem tőle.
2011. dec. 25. 15:17
2/15 anonim válasza:
Gratulálok! Beléptél a jól látó szemüvegesek klubjába!
2011. dec. 25. 15:17
3/15 A kérdező kommentje:
Értem bár akkor is furcsa, mert 0,5-ös szemüvegem van. Nem hittem volna, hogy ekkora a különbség.
2011. dec. 25. 15:22
4/15 A kérdező kommentje:
Meg mintha a dolgok is kisebbek lennének. Pl.: egy fél literes palack a szemüveggel kisebbnek tűnik :D
2011. dec. 25. 15:23
5/15 anonim válasza:
Hehe, ez normális, majd megszokod. Amikor szemüvegem lett, én is úgy éreztem, hogy "atyám, miért ilyen fura a fű, miért látom innen minden szálát?" :D De aztán rájöttem, hogy hoppá, elvileg így kellene látni normálisan :D
2011. dec. 25. 15:25
6/15 A kérdező kommentje:
Akkor megnyugodtam. Bár akkor is idegesít, hogy ez által szinte minden megcsúnyult...
2011. dec. 25. 15:28
7/15 A kérdező kommentje:
Mondjuk találtam egy ilyet:
"Szemüveg csináltatásnál ne azt a lencsét rakasd be, amivel a légy orrán is meglátod a pattanást a szomszéd városban, az a jó, ha a táblán a legalsó sor pici számot már épp nem látod élesen. Ez az erősség nem terheli túl a szemet."
Én ezzel a szemüveggel pedig még az alul lévő kis jeleket is borzasztóan tisztán láttam. Lehet elmegyek egy másik orvoshoz is. Ha az is ilyet add akkor nyugodok meg így is csak teljesen.
2011. dec. 25. 15:33
8/15 anonim válasza:
Nyugi, az éleslátás nem terheli túl a szemed, ellenkezőleg: ha nem látsz elég élesen, azért a szemed és az agyad is próbálja korrigálni, ez a túlerőltetés. Ezért van az, ha valakinek szemüveg kellene és mondjuk hiúságból nem hordja, gyorsabban tovább romlik, illetve gyakran okoz fejfájást.
2011. dec. 25. 16:52
9/15 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a legtöbb orvos a szemüveglencsét úgy írja fel, hogy 125%-os látást ad. (A táblázat alján lévő kis számokat vagy néhol jeleket is jól látod vele) Ezáltal jobban látsz vele, mint egy szemüveg nélküli jóllátó ember.
2011. dec. 25. 18:02
10/15 anonim válasza:
Örülj neki :) Alapból így lát az, akinek tökéletes a szeme. Én nagyon utáltam amikor éveken keresztül rendre gyengébb szemüveget írt fel az orvos, mint amilyen kellett volna. Ha már szemüveg, akkor olyan, amiben nem kell hunyorogni, erőltetni a szemet és meresztgetni, mert nem lát jól az ember. A legalsó sort látni a táblán pedig maga a mennyország - teljesen új világ nyílik meg az ember előtt, ha rendesen, élesen, tökéletesen lát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!