Nagyon erős a -2es dioptriájú szemüveg?
Figyelt kérdés
2009. aug. 16. 10:29
1/8 anonim válasza:
Egy egészséges szemnek igen. Egyébként szerintem nem. Nálunk apukámnak -3,5, bátyámnak -1,5. De egy barátnőmnek -7-es szemüveg kellett.
2/8 anonim válasza:
nekem -16 dioptriás szemüveg kell és pár év mulva lehet teljesen megvakulok
3/8 anonim válasza:
nekem -4.25 és -3.75 van.ahhoz képest nem erős...amúgy szerencsére ma már tökéletesen bele tudnak minden szemüvegkeretbe csiszolni ilyen lencsét is,úgy h.nem lesz szódásszifon-effektus:)
4/8 anonim válasza:
Sajnalom elozo valaszolo!De kozel sem biztos,hogy megvakulsz.En bizom benne!!!!!!!
5/8 anonim válasza:
Nekem -1.5 körül van, de ezt se kívánom senkinek, tisztán csak <1 m-ig látok. Bnőmnek -7 körül van, meg látod van itt -16 is. Ezekhez képest nem sok, de ez is bőven elég rossz, szóval relatív.
6/8 anonim válasza:
én sztem nem erős, de ez relatív..nekem -11es(lencsével, szemüveggel pedig -12,5)
kb 4 évesen azt mondták anyukámnak, h vigyen olyan suliba, ahol tanítják a braid vagy milyen írás, mert lehet, h 20 éves koromra még rosszabb lesz... na most azóta már elmúltam 20, javult a szemem, igaz csak fél dioptriát...és abszolút nem érzem magam emiatt hátrányos helyzeűnek... ált. kontaktlencsét hordok, de a szemüveg lencsét is(ha jó keretet választasz és kicsit mélyebben bele tudsz nyúlni a pénztárcádba lencse-ügyben) szépen bele tudják csiszolni a keretbe...
7/8 A kérdező kommentje:
Én 14 vagyok, és kb. 2 éve vettem észre h nem látok oylan jól, mitn azleőtt, pedig nagyon jó volt a látásom.De sajnos én hülye nem mentem el szemészhez és mivel egy egész évig enm hordtam szemüveget romlott a látásom, a suliban hátul ültem így még jobban megerőltettem a szemem és -1,5-ös lencsém lett.Tavasszal megint romlott a látásom, -2es lencséim vannak de úgy érzem megint romlottak, de félek most rögtön lecserélni, mivel akkor lehet h 3 hónap múlva megint romlik és párhvonta 20000ft csak a szemüvegre nem olcsó.:S:(
2009. aug. 19. 21:51
8/8 anonim válasza:
Ne izgulj azon, hogy nem hordtad a szemüvegedet, ha hajlamod van rá, mindenképp romlik a szemed, nem igazán számít fiatalkorban, hogy erőlteted-e. Genetika. Huszonéves kor elején megáll a romlás, negyven fele kicsit javul is. Ha távolra nem látsz, akkor csak messzire használjad, olvasáshoz NE ! Ha azt mondja a doki, akkor se, mert azzal tényleg rontod a szemed. Szemüveg csináltatásnál ne azt a lencsét rakasd be, amivel a légy orrán is meglátod a pattanást a szomszéd városban, az a jó, ha a táblán a legalsó sor pici számot már épp nem látod élesen. Ez az erősség nem terheli túl a szemet. És mindig töröld tisztára a szemüveg lencséjét. Különben meg én műanyag keretes szemüveget hordok, -3.75, és -4, és 5600 pénz volt. A fémkeretek nem bírják sokáig, főleg ahogy én használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!