Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Túl erős szemüveg?

Túl erős szemüveg?

Figyelt kérdés

Most lettem szemüveges és a szemüveget felvéve mindent túlságosan jól látok. Pl.: Ha szembe jön egy ember és van egy kis bőrhibája nagyon kitűnik. Vagy ha a fehér ajtón van egy kis piszok az is. Vagy ha földön egy kis morzsa az is. Szerintem ez eléggé túlzás.

Meg ha közelről nézek valamit utána felrakom a szemüveget és messziről nézem "job2b, mint amikor simán közelről. Főleg az utóbbi miatt gondolom, hogy ez túlzás már hogy ha valamit távolról nézek szemüveggel "jobb" képet kapok mint amikor közelről szemüveg nélkül.

2011. dec. 25. 15:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nagyon jó, hogy a normális dioptriát írták fel.

Nekem csak -feleset írt az orvos (ennyire cylinderes, "sima" dioptriát nem adott). Ezt hordtam majdnem egy évig. Elmentem egy másik orvoshoz azért, mert nem láttam rendesen a feles cilinderes szemüvegemmel a táblát.

Kiderült, hogy nem -0,5Cyl-es a szemem, hanem valójában -0,5Cyl és -1Sph... Na ez hatalmas lépés volt nekem. Normálisan látok azóta. Mondjuk egy kicsit gyengébb, mint eleinte volt, de az is lehet, hogy hozzászoktam a nagy vizuális élményhez :D

A fű nekem is nagyon szép szemüveggel, az arcbőröm viszont elég ronda :/ xd

17f

2013. szept. 25. 17:00
 12/15 anonim ***** válasza:
Hát ahogy látom többen is írtátok hogy a szemeszek úgy írják fel a szemüveget, hogy az alsó sort ne lásd vele. Így már értem hogy nekem évekig miért nem adtak szemüveget. Elolvastatták a táblát, az alsó sort nem láttam soha, de az utolsó előttinél is homályos volt, csak jól tippeltem. Aztán köszi visszlát elmehetsz szemüveg nélkül, közben meg az osztálytársaim hamarabb látták a busz számát mint én. Úgy idegesített! Most eljutottam egy "bolti" szemvizsgálatra, ahol géppel vizsgáltak, meg nem csak betűket olvastattak, hanem egy csomó mindent megnéztek és kiderült, dioptriás is a szemem meg cilinderes is. És a cilinderesség velünk születik. Most egy picit fáj a szemem a szemüvegben, de ahogy látom ez még normális.
2014. márc. 9. 18:47
 13/15 anonim válasza:

25 éve vagyok szemüveges, eddig egyszer kaptam olyan szemüveget, ami az első felvételnél tökéletes volt. Teljesen jól láttam vele, semmi zavaró élesség, semmi homályosság. Azóta se tudnak ilyet, és az teljesen gépi mérés volt.

De amik azonkívül voltak, azokkal is csak az első lépcső volt rossz.

Azért kerültem ide, mert most tényleg rosszat csináltak, hiába szóltam, hogy zavaróan éles.

2020. nov. 16. 08:40
 14/15 anonim ***** válasza:
Én most ugyanígy vagyok. Minden egyes bőrhibát látok magamon :D 2 napja hordom, de nem szoktam még hozzá és ez eléggé idegesít, a fűszálak számomra is furcsák :/
2021. szept. 10. 14:23
 15/15 anonim válasza:
13-as vagyok. Én azóta megcsináltattam a régi dioptriával, és jó lett, valószínű, hogy a régi lencse volt már nagyon rossz állapotban. Új lencse, ugyanazzal a dioptriával, mint a régi szemüveg, és jó.
2021. szept. 13. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!