Túl erős szemüveg?
Most lettem szemüveges és a szemüveget felvéve mindent túlságosan jól látok. Pl.: Ha szembe jön egy ember és van egy kis bőrhibája nagyon kitűnik. Vagy ha a fehér ajtón van egy kis piszok az is. Vagy ha földön egy kis morzsa az is. Szerintem ez eléggé túlzás.
Meg ha közelről nézek valamit utána felrakom a szemüveget és messziről nézem "job2b, mint amikor simán közelről. Főleg az utóbbi miatt gondolom, hogy ez túlzás már hogy ha valamit távolról nézek szemüveggel "jobb" képet kapok mint amikor közelről szemüveg nélkül.
Nagyon jó, hogy a normális dioptriát írták fel.
Nekem csak -feleset írt az orvos (ennyire cylinderes, "sima" dioptriát nem adott). Ezt hordtam majdnem egy évig. Elmentem egy másik orvoshoz azért, mert nem láttam rendesen a feles cilinderes szemüvegemmel a táblát.
Kiderült, hogy nem -0,5Cyl-es a szemem, hanem valójában -0,5Cyl és -1Sph... Na ez hatalmas lépés volt nekem. Normálisan látok azóta. Mondjuk egy kicsit gyengébb, mint eleinte volt, de az is lehet, hogy hozzászoktam a nagy vizuális élményhez :D
A fű nekem is nagyon szép szemüveggel, az arcbőröm viszont elég ronda :/ xd
17f
25 éve vagyok szemüveges, eddig egyszer kaptam olyan szemüveget, ami az első felvételnél tökéletes volt. Teljesen jól láttam vele, semmi zavaró élesség, semmi homályosság. Azóta se tudnak ilyet, és az teljesen gépi mérés volt.
De amik azonkívül voltak, azokkal is csak az első lépcső volt rossz.
Azért kerültem ide, mert most tényleg rosszat csináltak, hiába szóltam, hogy zavaróan éles.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!