Mr I kérdése:
A szemüveg javítja is egy idő után vagy csak korrigálja a látáshibákat?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 10. 15:05
11/14 anonim válasza:
Sajnos nem hogy nem javítja, hanem rontja a szemet a szemüveg, ezért kell egyre erősebb. Tulajdonképpen ellustulnak a szemizmok.
Viszont létezik szemtorna, amivel javíthatod a látásodat.
Azért vezetésnél vagy más fontos tevékenységnél legyen rajtad a szemüveg!!!
12/14 anonim válasza:
nehogy elhidd, hogy korrigálja! sőt, csak rontani fogja. és én, egykori nagyon erős szemüvegesként (4-5 dioptria) nem is ajánlom, hogy folyamatosan hordd, akkor pont hogy hozzászokik a szemed, és egyre erősebb szemüveg kell.
13/14 anonim válasza:
10 éve vagyok szemüveges, mindkét szemem -1 dioptriás, de csak autóvezetéshez hordom a szemüvegem és hálistennek nem romlott semennyit 10 év alatt
14/14 anonim válasza:
Saját tapasztalat (mindkét szememre rövidlátó vagyok, ráadásul eltérő mértékben). Amikor megkaptam életem első szemüvegét, valóban élmény volt:élesen láttam, messzire (a tőlem kb. 3 km-re lévő hegytetőn felállitott kilátót is simán láttam, amit addig csak távcsővel), ráadásul térben.Azután fura dolog történt: elkezdtem egyre rosszabbul látni, amig már szemüveggel láttam ugyanúgy, mint azelőtt nélküle! Nélküle meg olyan lettem, mint a denevér nappal.Ezek után 45 fokos szögben eldobtam a gonosz tárgyat - igy repül a legmesszebbre - , azóta vigan (?) megvagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!