Kontaktlencse hosszabb szünet után (? )
Üdv!
2011 nyarán volt az Ofotértben egy kontaktlencse próba nevű akció. 3 hónapra elegendő kontaktlencsét, plusz ápolófolyadékot adtak, teljesen ingyen. A vizsgálattal együtt 15 ezer forintba került volna az egész mindenség, úgyhogy jó „vétel” volt, szerintem.
Namármost. Egyáltalán nem használtam ki, hogy lett nekem 3 havi lencsém. Egy párat használtam el, kb. 3-4-szer hordtam őket. Tök jó volt, hogy nem kellett a szemüvegemet állandóan feltolni az orromon (Olyan hülye orrformám van, hogy a szemüveg lecsúszik, és félig a keret felett nézek ki a fejemből. Emiatt is javasolta a szemészorvosom a kontaktlencsét.).
Viszont, mivel elég rosszak a szemeim (jobb: -6,25 + -0,25 cylinder, bal: ugyanaz, mint a jobb, csak -0,75-ös cylinderrel), ezért gondoltam arra, hogy legyőzve a szembenyúlási félszemet, és egyebeket, visszatérek a kontaktlencséhez.
És innen jön a kérdésem. :) Pesten volt a lencse próba megejtése. Tehát, ettől kezdve én ugye kontaktlencse viselő vagyok (most tekintsünk el attól, hogy egy beszari leányzó vagyok, meg hülye, és nem hordtam/hordom). Ha kapom magam, és elmegyek kontaktlencsét venni, de egy másik városa (vidék), akkor megint végigmennek rajtam a vizsgálatokkal, konkrétan próbalencsét is beraknak majd? A próbalencsét arra értem, hogyha a nő/férfi kitalálja, hogy melyik dioptria jó nekem (-6,00 lencséim vannak per pillanat), akkor azt a lencsét berakja nekem/berakom magamnak? Anno marhára idegesített, hogy ott csápolt körülöttem a nő (nagyon aranyos volt, bírtam meg minden, csak zavart, hogy néznek, ezért egy csomót bénáztam).
És még egy kérdés a kérdésben. :) Aki hord kontaktlencsét, az megírná, hogy 3 hónapra mennyibe fáj neki a lencse, plusz az ápolófolyadék? iWear lencséim vannak, és olyanokat szeretnék majd venni, mert nem volt vele problémám. Ja, és havi lencsére értem, de ha valaki 2 hetes lencsét hord, arról is szívesen olvasnék infót árilag. A napi lencse állítólag lenézi a csillagokat az égről, szóval azt meg sem merem kérdezni. :)
Előre is köszönöm a válasz(oka)t!
Miután 2011-ben történt veled a kontaktlencsés dolog, az már mindenképpen rég volt. Újra át kell esned egy szemvizsgálaton és elképzelhető hogy újra átesel a próbalencsés macerán is.
Nekem volt iWear lencsém havi is meg napi is de nekem nagyon kiszáradt vele a szemem.
Miután sokszor poros munkát végzek átpártoltam a napi lencséhez, mert egyrészt a kosz miatt, másrészt én is alkalmilag hordom. Az árról annyit, hogy én Acuvue True Eye lencséket viselek napi verzióban, a boltokban 1 doboz 30 darabos kiszerelés 9000 Ft körül van,a webáruházban a 3x30db 17000 Ft, tehát igen derekas a különbség, mert boltban még 2 doboz se futja, ami a weben 3 doboz.
Egyébként emellett 6 havonta szorgosan eljárok ellenőriztetni, és emellett élvezem az alkalmi lehetőség szabadságát, mert én jól elvagyok a szemüveggel is, de ha szükséges a lencse is nagyon kényelmes.
Mindenképp új vizsgálat kéne, és ott ajánlanak majd lencsét is, amiből kapsz próbalencsét. Tehát gondolom ugyanaz lesz mint már egyszer. Csak talán már ügyesebb leszel mert elsőre mindenki sokat bénázik:)
Az iwear lencse normális gyári neve Biofinity, netes árak itt: [link]
Ahogy látom neked a tórikus kell. 2x7000 ft 3 hónapra. Optikában persze drágább lesz az biztos. Folyadék sok féle van, én Rossmannosat használok, tökéletesen bevált 1200 ft-ért talán a legolcsóbb ami kapható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!