Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaklencse márka?

Kontaklencse márka?

Figyelt kérdés

Néztem a napokban a számomra elérhető márkákat, amik leírásilag ugyanazok, csak 1-2 ezer forint eltérés van köztük.

Nekem ezek kínaiak. Fogalmam sincs melyiket vegyem meg, lehet hogy nem fogja azt megszokni a szemem csak a másikat?

Ezek a márkák adottak:

PureVision

Soflens

Biofinity

FitView

AirOptix

AirView

FreshLook

2013. márc. 7. 15:13
 1/6 anonim ***** válasza:

A FreshLokk asszem a Ciba-nak a színes kontaktlencsés márkája azt ne vedd.

A Softlens az Bauch and Lomb de már elavult a Pure Vision szintén B&L és az jó, én azt használom. A többit csak hallásból ismerem, de a lényeg, hogy nagy oxigén áteresztőképességű szilikon lencsét vegyél, mert azok igazán jók.

Egyébiránt kontaktlencsét szemorvosi vizsgálat nélkül nem szabad hordani, szóval a szemorvos majd nyilván felvilágosít a lehetőségekről. Azt javaslom ezt vedd komolyan, mert súlyos következményei lehetnek, ha felügyelet nélkül választod ki a lencsét, főleg ha első alkalomról van szó. Lehet nem is hordhatsz lencsét és ha ennek ellenére, vagy tudatlanságból adódóan a lencse mellet döntesz, akár vaksággal is fizethetsz.

2013. márc. 7. 15:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Első hogy vizsgálatra mész, ott elmondja az orvos hogy neked melyik márka melyik lencséje jó és ennyi. Próbalencse után meg is veheted. Te magadnak ne válassz mert nem biztos hogy jó lesz és akkor dobhatod ki.
2013. márc. 7. 23:09
 3/6 A kérdező kommentje:

légyszives a kérdésre válaszoljatok, ne "okosítsatok", mert járok szemészhez.

Azt hittem ez a mondat mindent elárul:

"Néztem a napokban a számomra elérhető márkákat".

Ha nem orvoshoz járnék, nem írtam volna márkákat, mert akkor netről rendelhetnék bármilyet...

1. válaszolónak köszi. Havi lencséről van szó, nagy oxigénáteresztőt terveztem én is.

Ismerösöm AirOptix vagy AirView-et használ (csak Air-t mondott). Azt mondta neki nagyon bevált.

2013. márc. 8. 19:24
 4/6 A kérdező kommentje:

ÚJ! TOVÁBBFEJLESZTETT LENCSE!

Az AIR OPTIX AQUA lágy, szilikon-hidrogél kontaktlencse 1 hónapos viselési id?vel. A szemnek, hogy egészséges maradjon oxigénre van szüksége. Az AIR OPTIX AQUA kontaktlencse viselése során nagy mennyiség? oxigént juttat a szaruhártyához, így lehet?vé teszi az alkalmankénti benne alvást is. (ajánlott id?tartam: 6 éjszaka). A kontaktlencse egészséges nappali viseletet biztosít. Lélegz? kontaktlencsék, csillogóbb, egészségesebb szemek!

Ciba Vision termék!

2013. márc. 8. 19:26
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem okosítani akartalak, csak nem egészen értem a kérdésed sem.

Tehát orvos ajánlotta ezeket a lencséket? Fura, mert ez elég sokféle, mind más, ezért is tartom kizártnak hogy orvos azt mondaná, hogy na akkor ezek közül válassz te magad.

De hát, ezt csak te tudod... a felsoroltak közül a legjobb oxigén áteresztő képességű lencse szerintem a Biofinity és Air Optix Aqua. A Freshlook az a színes Ciba, aminek semmi oxigén áteresztése nincs, így ez a legrosszabb. Soflens egy régi fajta, ez sem túl jó. A többiről meg nem sokat tudok, nem nagyon találkoztam velük még.

A lencsék anyaga sem egyforma, szóval tuti nem jó neked mindegyik amit itt felsoroltál, vásárlás előtt mindenképp próbalencsét kérj. De nyilván tudod, hogy megy ez... Attól hogy egy ismerősödnek valami bevált még nem biztos hogy neked is be fog, mivel nem egyforma a szemetek.

2013. márc. 8. 19:47
 6/6 A kérdező kommentje:

Az orvos szerint bármelyiket kipróbálhatjuk, de hetente egy ideig visszakéne járni. Illetve ha probléma van.

AirOptix-re gondoltam én is.

2013. márc. 8. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!