Szem eresedése kontaklencse viselése után?
Már augusztus óta áttértem a kontaklencsére, bár sokszor tovább hordom egy hónapnál, meg előfordul h elalszom benne pár órára. De csak pár órára, aztán felkelek, és kiveszem. Régebben nem figyeltem, de most már nagyon eres a szemem fehérje. Ez mitől van? Mit tudok tenni ellene? Okozhat ez problémákat a látásomban? Meg néha száraznak érzem a szemeim, arra tudnátok vmi jó szemcseppet ajánlani?
18/L
Egyszer nagyon sokáig használtam a havi kontaktlencsémet, meg persze én s aludtam vele, utána elmentem egy látásvizsgálatra, ott a dokinő azt mondta, hogy vészesen felhúzódtak az erek a pupillámhoz, ha így folytatom szaruhártya átültetésre lesz szükség.
Azóta megműttettem, ott rákérdeztem, hogy ez mennyire veszélyes, bár most már tovább romolni nem fog, a doki közölte, hogy enm kell vele foglalkoznom, nincs olyan stádiumban, amit műteni lenne. Már nem veszem észre a fekete csíkokat, csak ha nagyon rákoncentrálok.
Úgyhogy csak okosan:)! Szemcseppet elég drágát használtam (systane ultra), lencsés korszakomban nem volt szemszárazságom, a műtét után kellett ezt csepegtetni.
A szemnek van egy olyan hülye szokása,hogy oxigén kell neki.. ha nem kapja meg akkor kezd el erősen kieresedni a szem. A kl túlhordása okozza,akármiylen hiper szuper légáteresztő meg lágy stb nem véletlenül van ráírva meddig lehet használni,és miket nem kéne csinálni benne (aludni) és miket kéne cisnálni ha bent van (műkönny) .
Szóval vond le a következtetést,ha fontos a szemed tartsd be a határidőket és ne hordd túl a lencsét .
Vörösségről szó nincs. Oké, tudom h be kéne tartani ezeket a dolgokat, de sajnos nem mindig jön ki úgy a lépés, hogy akkorra legyen a lencsére pénz, amikorra kell.. Most jöhetne, h akk miért nem maradok a szemüvegnél. Azért, mert így sokkal magabiztosabb vagyok, jobban érzem magam a bőrömben.
Am ma voltam dokinál, semmi aggasztót nem mondott, azt mondta okés minden. Szval most egy kicsit megnyugodtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!