Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaklencse jó vs rossz?

Kontaklencse jó vs rossz?

Figyelt kérdés
-1,25-s a szemem a bal -1-s. Messzire homályosan látok, múltkor az öregnéni jobban látta melyik busz jön mint én, vicc. Egy idő után idegesít a szemüveg, idegesít hogy valami a fejemen van, hogy télen ha bemegyek egy meleg kis kuckóba bepárásodik a szemüveg, állandóan koszos, és sokan mondják, hogy -1,25-s szemet nem érdemes még megműttetni. Szóval kontaklencse. Véleményeket szeretnék hallani.
2013. febr. 22. 23:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Én 15 év szemüveg után váltottam, 1 éve hordom, -4.75-ös szemmel, szeretem.
2013. febr. 22. 23:31
 2/7 anonim ***** válasza:
Sokkal jobb mint a szemüveg, rosszat nem is tudok mondani róla. Nekem csak lencsém van, reggel berakom este kiveszem, tökéletesen látok, észre sem veszem hogy ott van.
2013. febr. 22. 23:36
 3/7 anonim ***** válasza:

13 éve hordok lencsét, soha nem volt vele bajom.

Sajnos nekem muszáj a szemüveg estére mert -5 és -8-as szemem van, műtéten is gondolkozom. Viszont tény, hogy a lencse nem párásodik, nem csúszik le, szerintem kényelmes és ha vigyázol rá nem lesz tőle bajod.

2013. febr. 22. 23:55
 4/7 anonim válasza:

Kb 13 évig szemüveg használat után kezdtem el kontaktlencsét hordani.

1 éve hordom, általában csak akkor ha megyek el itthonról. Nekem jó tapasztalataim vannak vele.

-4es a szemem.

2013. febr. 22. 23:55
 5/7 A kérdező kommentje:

" 13 éve hordok lencsét, soha nem volt vele bajom.

Sajnos nekem muszáj a szemüveg estére mert -5 és -8-as szemem van, műtéten is gondolkozom. Viszont tény, hogy a lencse nem párásodik, nem csúszik le, szerintem kényelmes és ha vigyázol rá nem lesz tőle bajod "

Mi baj lehet tőle?

Mennyibe kerül 1 hóra kb?

2013. febr. 23. 00:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 3 évig volt szemüvegem, rendszeresen sportoltam úgyhogy lencsére váltottam. 7 éve használom, és nagyon szeretem. Reggel berakom, este kiveszem és kész.

Az elején előfordult, hogy kissé kiszáradt a szemem, de idővel az ember hozzászokik, hogy többet kell pislognia, de ez se tartott tovább 2-3 hétnél. 7 év alatt 2× volt kötőhártya-gyulladásom, 3 nap alatt kikezeltem, úgyhogy az se vészes. Arra oda kell figyelni, hogy rendszeresen tisztítsd, és ne használj tovább egy lencsét 1 hónapnál (vagy amennyi ideig jó, azt hiszem vannak 2-3 havi lencsék is, de nem biztos). Fél évi adag nekem kb. 18 ezer Ft. Ja, és párszor véletlenül elaludtam anélkül, hogy kivettem volna, reggelre teljesen kiszáradt a szemem, és nagyon szúrt. Akkor kivettem, megtisztítottam, majd 1 óra múlva visszaraktam és megint semmi baj nem volt vele :)

2013. febr. 23. 00:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Vigyázni kell a higiéniára, ne nyúlj hozzá koszos kézzel, cseréld a tartót, ne a folyadékon spórolj, stb.

A lencsét orvos írja fel és nem árt gyakrabban ellenőriztetni a szemed. Én netről rendelem, úgy olcsóbb, nekem a 6 darabos 2 heti lencse dobozonként kb. 5000, mivel különböző a dioptria így 10 ezer, plusz a folyadék amit mostanában a Rossmannban veszek, az 1-2 ezer Forint. A márkásak neten 4 körül vannak.

A havi lencsék olcsóbbak, a napiak drágábbak, neten rengeteg helyen lehet kapni, nézz utána. Optikában viszont duplaannyiba kerül, mint a neten.

Ha elmész kontaktlencsevizsgálatra ott bemérik a szemed és kapni fogsz próbalencsét.

2013. febr. 23. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!